Böjti fasírozott tojás

Recept:

A böjti fasírozott tojás lényege, hogy nincsen benne hús, azaz akik a húsvét előtti nagyböjt időszakát megtartják, ők is bátran fogyaszthatják.

A főtt tojásokat és a tejben áztatott, jól kicsavart zsemléket ledaráljuk. A gombát jó apróra vágjuk, és kevés olajban megpároljuk, petrezselyemmel, és borssal fűszerezzük. A gombát a tojásos zsemlével, kevés finomra vágott pirított hagymával, és a nyers tojással összedolgozzuk. Pogácsákat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük.

Hozzávalók

  • 6 főtt tojás,
  • 1 zsemle,
  • 1 dl tej,
  • 12 dkg gomba,
  • fél csokor petrezselyem,
  • fél fej hagyma,
  • 1 tojás,
  • 10 dkg zsemlemorzsa,
  • 3 dl olaj,
  • őrölt bors,

Tálalás

Olyan körettel, amit a hússal készült fasírozotthoz is adnánk.

Trükk

Vegetáriánus étel, hús nélkül is finom.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × négy =

Scroll to top