Böjti fasírozott tojás

Recept:

A böjti fasírozott tojás lényege, hogy nincsen benne hús, azaz akik a húsvét előtti nagyböjt időszakát megtartják, ők is bátran fogyaszthatják.

A főtt tojásokat és a tejben áztatott, jól kicsavart zsemléket ledaráljuk. A gombát jó apróra vágjuk, és kevés olajban megpároljuk, petrezselyemmel, és borssal fűszerezzük. A gombát a tojásos zsemlével, kevés finomra vágott pirított hagymával, és a nyers tojással összedolgozzuk. Pogácsákat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük.

Hozzávalók

  • 6 főtt tojás,
  • 1 zsemle,
  • 1 dl tej,
  • 12 dkg gomba,
  • fél csokor petrezselyem,
  • fél fej hagyma,
  • 1 tojás,
  • 10 dkg zsemlemorzsa,
  • 3 dl olaj,
  • őrölt bors,

Tálalás

Olyan körettel, amit a hússal készült fasírozotthoz is adnánk.

Trükk

Vegetáriánus étel, hús nélkül is finom.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizennyolc + tizenhét =

Scroll to top