Recept:
A böjti fasírozott tojás lényege, hogy nincsen benne hús, azaz akik a húsvét előtti nagyböjt időszakát megtartják, ők is bátran fogyaszthatják.
A főtt tojásokat és a tejben áztatott, jól kicsavart zsemléket ledaráljuk. A gombát jó apróra vágjuk, és kevés olajban megpároljuk, petrezselyemmel, és borssal fűszerezzük. A gombát a tojásos zsemlével, kevés finomra vágott pirított hagymával, és a nyers tojással összedolgozzuk. Pogácsákat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük.
Hozzávalók
- 6 főtt tojás,
- 1 zsemle,
- 1 dl tej,
- 12 dkg gomba,
- fél csokor petrezselyem,
- fél fej hagyma,
- 1 tojás,
- 10 dkg zsemlemorzsa,
- 3 dl olaj,
- őrölt bors,
- só
Tálalás
Olyan körettel, amit a hússal készült fasírozotthoz is adnánk.
Trükk
Vegetáriánus étel, hús nélkül is finom.