Töltött cukkini gyrosos csirkemellel

Töltött cukkini gyrosos csirkemellel
Töltött cukkini recept és néhány hasznos tipp

Ez a töltött cukkini csirkemellel készül, gyrosos fűszerezéssel. A friss cukkiniből kialakítjuk a csónak formákat, majd a belsejét egyszerűen megtöltjük a finom fűszeres hússal.

A cukkini a nyár egyik legfinomabb ajándéka a konyhában. Rengeteg mindent lehet belőle készíteni, a cukkini fasírttól a szalonnás változatig.

A most következő recept egy egyszerűen elkészíthető étel. Minek bonyolítsuk, ha a végeredmény így is isteni finom lesz?

Töltött cukkini csirkemellel

Ha nagyon fiatal cukkinit használsz nem kell lehámoznod a héját. Én egy nagyobb, idősebb darabot választottam, így jobbnak láttam meghámozni. (Ha belevájod a körmöd a héjba és bele is megy, akkor nem kell meghámozni. a szerk.)

Jöjjön a recept!

Hozzávalók

  • 1 db nagyobb cukkini,
  • 0,5 kg csirkemellfilé,
  • 3 evőkanál olaj,
  • egy fej vöröshagyma,
  • ételízesítő ízlés szerint,
  • 15 dkg kemény sajt reszelve,
  • Gyros fűszerkeverék.

A töltött cukkini elkészítése

  1. A cukkinit tisztítsd meg, ha kell, hámozd is meg (lásd feljebb!), majd a magházát egy éles késsel, vagy akár egy kanállal távolítsd el.
  2. Az így kialakított “csónakokat” szórd meg ételízesítővel.Cukkini csónakok ételízesítővel megszórva
  3. Közben a csirkemellet kis kockákra vágd fel.
  4. A Gyros fűszerkeveréket keverd össze az olajjal és a csirke húst tedd bele.A fűszeres olajba dolgozd bele a húst
  5. Jól dolgozd össze, majd kicsit hagyd állni, hadd érjenek össze az ízek. Ezalatt vágd karikára a hagymát, majd egy serpenyőben pirítsd össze az gyrosos, olajos szaftban áztatott cukkinivel.Pirítsd meg a húst!
  6. Egy hőálló tálat vajjal vékonyan kenj ki, majd rakosgasd bele a cukkini csónakokat.Először sajt nélkül párold a sütőben
  7. Töltsd meg a cukkinit a megpirított csirkemellel, takard le a hőálló tálat légmentesen alufóliával, majd tedd be a sütőbe 180 fokra és tedd a sütőt légkeveréses állásba.
  8. Az étel a sütőben párolódik így kb.: 1,5 órán keresztül. (A töltött cukkini csirkemellel sütési ideje ténylegesen addig tart, míg a cukkinik mindegyike megpuhul. Ezt egy villával beléjük bökve tudod ellenőrizni.)
  9. Ha a cukkini megpuhult, akkor leveszed a fóliát és meghinted reszelt sajttal a tetejét.Meghinted reszelt sajttal és visszateszed a sütőbe
  10. Told vissza a sütőbe és addig süsd, amíg a sajt meg nem pirul.Kész a csirkemellel töltött cukkini

Készen is vagy, jó étvágyat kívánok hozzá!

Milyen köret illik a töltött cukkinihez?

Még mielőtt rátérnék, hogy milyen köret illik a töltött cukkinihez, beszélnem kell a tejfölről.

A receptből kihagytam a tejfölt, mert nem mindenki szereti, ám ha Te csíped a tejfölt, akkor mielőtt a sütőbe teszed az ételt, kend meg a tetejét tejföllel! Isteni lesz!

És amikor körettel tálalod, egy külön tálkába tejfölt is kínálhatsz hozzá. Hadd tegyen rá, aki szereti!

A köret kiválasztásakor szinte mindenkinek a krumpli jut elsőként az eszébe. Jó választás lehet a kruplipüré, vagy a “sima” főtt burgonya is.

Ha könnyebb étkezéshez keresel köretet, akkor tálald a töltött cukkinit friss salátával.

Végül egy kézenfekvő ötlet: ha nem akarsz köret készítéssel bajlódni, tálald friss péksüteménnyel, kenyérrel, vagy bagettel. Úgy is nagyon finom.

Ebből a receptből megtudhattad, hogy hogyan készül a töltött cukkini csirkemellel. Ha tetszett, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

 

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Töltött cukkini gyrosos csirkemellel
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 4 =

Scroll to top