Recept:
Attól tartok, hogy a meleg töltött tojás sajttal nem azoknak lesz a kedvence, akik ádáz küzdelmet folytatnak a kilókkal. Ez az étel bizony mérlegnyomó, fogyókúra esetét kivéve azonban mindenképp ajánlott.
A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk. A sárgáját áttörjük, és összekeverjük az áztatott, jól kinyomkodott zsemlével. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajt és a tejföl felét. Ezzel a töltelékkel a tojásfehérjéket megtöltjük. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük forró tejjel, sóval és borssal fűszerezzük. Amikor besűrűsödött, a tűzről levesszük, hozzákeverjük a tojássárgáját, a maradék tejfölt és reszelt sajtot. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, egymás mellé rakjuk a töltött tojásokat, majd az egészet mártással bevonjuk. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és forró sütőben megsütjük.
Hozzávalók
- 8 főtt tojás,
- 1 zsemle,
- 12 dkg reszelt sajt,
- 2 dl tejföl,
- 6 dkg vaj,
- 4 dkg liszt,
- 1,5 dl tej,
- 2 tojássárgája,
- őrölt bors,
- só.
Tálalás
Tálra szedjük, melegen tálaljuk, mint a neve is sugallja.
Trükk
Van ennek egy egyszerűbb változata is, ami rántás nélkül készül.
Javasolnak a tetejére piros aranyat. Mi nem javasoljuk…