Meleg töltött tojás sajttal

Recept:

Attól tartok, hogy a meleg töltött tojás sajttal nem azoknak lesz a kedvence, akik ádáz küzdelmet folytatnak a kilókkal. Ez az étel bizony mérlegnyomó, fogyókúra esetét kivéve azonban mindenképp ajánlott.

A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk. A sárgáját áttörjük, és összekeverjük az áztatott, jól kinyomkodott zsemlével. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajt és a tejföl felét. Ezzel a töltelékkel a tojásfehérjéket megtöltjük. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük forró tejjel, sóval és borssal fűszerezzük. Amikor besűrűsödött, a tűzről levesszük, hozzákeverjük a tojássárgáját, a maradék tejfölt és reszelt sajtot. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, egymás mellé rakjuk a töltött tojásokat, majd az egészet mártással bevonjuk. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és forró sütőben megsütjük.

Hozzávalók

  • 8 főtt tojás,
  • 1 zsemle,
  • 12 dkg reszelt sajt,
  • 2 dl tejföl,
  • 6 dkg vaj,
  • 4 dkg liszt,
  • 1,5 dl tej,
  • 2 tojássárgája,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Tálra szedjük, melegen tálaljuk, mint a neve is sugallja.

Trükk

Van ennek egy egyszerűbb változata is, ami rántás nélkül készül.
Javasolnak a tetejére piros aranyat. Mi nem javasoljuk…

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + tizenkilenc =

Scroll to top