Forró burgonya sonkával töltve

Recept:

Vendégváráskor nem mindig tudunk hosszasan az ételre koncentrálni, van hogy csak egy egyszerű ételt tudunk összedobni, mert ennyire van idő. A forró burgonya sonkával töltve gyorsan elkészíthető és nagyon finom vendégváró étel.

Az egy forma nagyságú burgonyákat megmossuk, majd héjában, sós vízben megfőzzük. Megtisztítjuk, félbe vágjuk, majd belsejüket kikaparjuk úgy, hogy tölthető legyen. A kikapart részt áttörjük, és összekeverjük darált sonkával, vajjal, és tojással. A tölteléket sóval és borssal ízesítjük. Ezzel a töltelékkel a burgonyákat megtöltjük, vajazott tűzálló tálba tesszük, leöntjük tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk, sütjük. Akkor van kész, ha a sajt szép barna a tetején.

Hozzávalók

  • 8 burgonya,
  • 15 dkg sonka,
  • 6 dkg vaj,
  • 1 tojás,
  • 2 dl tejföl,
  • 8 dkg reszelt sajt,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Önmagában tálalható, finom étel.

Trükk

Mindenképp egyforma burgonyákat válasszunk, hogy egyenletesen tudjuk megsütni az ételt! Lehet készíteni krumpliból is! 😉

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt + 12 =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close