Forró burgonya sonkával töltve

Recept:

Vendégváráskor nem mindig tudunk hosszasan az ételre koncentrálni, van hogy csak egy egyszerű ételt tudunk összedobni, mert ennyire van idő. A forró burgonya sonkával töltve gyorsan elkészíthető és nagyon finom vendégváró étel.

Az egy forma nagyságú burgonyákat megmossuk, majd héjában, sós vízben megfőzzük. Megtisztítjuk, félbe vágjuk, majd belsejüket kikaparjuk úgy, hogy tölthető legyen. A kikapart részt áttörjük, és összekeverjük darált sonkával, vajjal, és tojással. A tölteléket sóval és borssal ízesítjük. Ezzel a töltelékkel a burgonyákat megtöltjük, vajazott tűzálló tálba tesszük, leöntjük tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk, sütjük. Akkor van kész, ha a sajt szép barna a tetején.

Hozzávalók

  • 8 burgonya,
  • 15 dkg sonka,
  • 6 dkg vaj,
  • 1 tojás,
  • 2 dl tejföl,
  • 8 dkg reszelt sajt,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Önmagában tálalható, finom étel.

Trükk

Mindenképp egyforma burgonyákat válasszunk, hogy egyenletesen tudjuk megsütni az ételt! Lehet készíteni krumpliból is! 😉

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × négy =

Scroll to top