Brassói töltött tojás

Recept:

Egyféle töltött tojás már szerepelt kínálatunkban, most a brassói változatát ajánljuk húsvéti étel kínálatunkban.

A főtt tojásokat hosszában ketté vágjuk. A sárgáját kivesszük, áttörjük a juhtúróval együtt. Hozzáadjuk a lágy vajat, sóval, apróra vágott tárkonylevéllel, gyömbérrel ízesítjük, és habverővel krémszerű anyaggá keverjük. A vékony karikára vágott póréhagymát vajon megpároljuk, majd egy tűzálló tálba elterítjük. A túrótöltelékkel a tojásokat megtöjtjük, és a párolt hagymára tesszük. A tejfölt összekeverjük a nyers tojássárgájával, kissé megsózzuk, majd beletesszük a reszelt sajtot. A tojásokat ezzel leöntjük, és forró sütőben pirosra sütjük.

Hozzávalók

  • 8 főtt tojás,
  • 25 dkg juhtúró,
  • 8 dkg vaj,
  • 15 dkg póréhagyma,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 tojássárgája,
  • 12 dkg sajt,
  • tárkonylevél,
  • gyömbér,
  • só.

Tálalás

Véleményem szerint a legfinomabb akkor, ha pirított kenyeret fogyasztunk hozzá, tehát ezzel kínáljuk!

Trükk

Hús nélkül is lehet ízletes ételt készíteni.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + hat =

Scroll to top