Recept:
Egyféle töltött tojás már szerepelt kínálatunkban, most a brassói változatát ajánljuk húsvéti étel kínálatunkban.
A főtt tojásokat hosszában ketté vágjuk. A sárgáját kivesszük, áttörjük a juhtúróval együtt. Hozzáadjuk a lágy vajat, sóval, apróra vágott tárkonylevéllel, gyömbérrel ízesítjük, és habverővel krémszerű anyaggá keverjük. A vékony karikára vágott póréhagymát vajon megpároljuk, majd egy tűzálló tálba elterítjük. A túrótöltelékkel a tojásokat megtöjtjük, és a párolt hagymára tesszük. A tejfölt összekeverjük a nyers tojássárgájával, kissé megsózzuk, majd beletesszük a reszelt sajtot. A tojásokat ezzel leöntjük, és forró sütőben pirosra sütjük.
Hozzávalók
- 8 főtt tojás,
- 25 dkg juhtúró,
- 8 dkg vaj,
- 15 dkg póréhagyma,
- 2 dl tejföl,
- 1 tojássárgája,
- 12 dkg sajt,
- tárkonylevél,
- gyömbér,
- só.
Tálalás
Véleményem szerint a legfinomabb akkor, ha pirított kenyeret fogyasztunk hozzá, tehát ezzel kínáljuk!
Trükk
Hús nélkül is lehet ízletes ételt készíteni.