Brassói töltött tojás

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Recept:

Egyféle töltött tojás már szerepelt kínálatunkban, most a brassói változatát ajánljuk húsvéti étel kínálatunkban.

A főtt tojásokat hosszában ketté vágjuk. A sárgáját kivesszük, áttörjük a juhtúróval együtt. Hozzáadjuk a lágy vajat, sóval, apróra vágott tárkonylevéllel, gyömbérrel ízesítjük, és habverővel krémszerű anyaggá keverjük. A vékony karikára vágott póréhagymát vajon megpároljuk, majd egy tűzálló tálba elterítjük. A túrótöltelékkel a tojásokat megtöjtjük, és a párolt hagymára tesszük. A tejfölt összekeverjük a nyers tojássárgájával, kissé megsózzuk, majd beletesszük a reszelt sajtot. A tojásokat ezzel leöntjük, és forró sütőben pirosra sütjük.

Hozzávalók

  • 8 főtt tojás,
  • 25 dkg juhtúró,
  • 8 dkg vaj,
  • 15 dkg póréhagyma,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 tojássárgája,
  • 12 dkg sajt,
  • tárkonylevél,
  • gyömbér,
  • só.

Tálalás

Véleményem szerint a legfinomabb akkor, ha pirított kenyeret fogyasztunk hozzá, tehát ezzel kínáljuk!

Trükk

Hús nélkül is lehet ízletes ételt készíteni.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Töltött étel receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × három =