Zöldbabos metélt gombával

Zöldbabos metélt gombávalTavaszi ételeink közül a zöldbabos metélt gombával díszítve recept igazi csemege lesz a tésztakedvelők körében. Az étel elkészítéséhez friss zöldségeket használjunk, amennyiben módunk van rá!

Zöldbabos metélt gombával hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 20 dkg vékony zöldbab,
  • 15 dkg nagyszemű konzerv fehérbab,
  • 2 kis uborka,
  • 50 dkg széles metélt tészta,
  • 10 dkg friss spenótlevél,
  • 4 nagyobb sampinyon gomba,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • citromlé,
  • snidling, olívaolaj, bors, só.

Zöldbabos metélt elkészítése gombával

  1. Megmossuk, lecsepegtetjük a a babot és a zöldbabot, 8-10 percig sós vízben főzzük.
  2. Vékonyan felszeleteljük az uborkát és kevés olívaolajban 5 percig pároljuk.
  3. Sós vízben megfőzzük a tésztát és melegen tartjuk.
  4. Pár pillanatig olívaolajban pároljuk a gombát, mielőtt bebarnulnának kivesszük, citromlével leöntjük, sóval, őrölt borssal ízesítjük.
  5. Apróra vágjuk a snidlinget és a spenótot.
  6. A tésztát nagy salátástálba tesszük,összekeverjük a spenóttal, zöldbabbal, a fehérbabbal és az uborkával.
  7. Hozzáadjuk a snidlinget és kevés olívaolajat.
  8. Óvatosan összekeverjük, a gombával és 12 spenótlevéllel díszítjük és azonnal tálaljuk.

Azt gondolhatnánk, hogy ez nem egyszerű recept, mert viszonylag hosszú. Pedig a zöldbabos metélt gombával elkészítése nem vesz igénybe még egy órát sem!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 4 =

Scroll to top