Tavaszi ételeink közül a zöldbabos metélt gombával díszítve recept igazi csemege lesz a tésztakedvelők körében. Az étel elkészítéséhez friss zöldségeket használjunk, amennyiben módunk van rá!
Zöldbabos metélt gombával hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
20 dkg vékony zöldbab,
15 dkg nagyszemű konzerv fehérbab,
2 kis uborka,
50 dkg széles metélt tészta,
10 dkg friss spenótlevél,
4 nagyobb sampinyon gomba,
1 gerezd fokhagyma,
citromlé,
snidling, olívaolaj, bors, só.
Zöldbabos metélt elkészítése gombával
Megmossuk, lecsepegtetjük a a babot és a zöldbabot, 8-10 percig sós vízben főzzük.
Vékonyan felszeleteljük az uborkát és kevés olívaolajban 5 percig pároljuk.
Sós vízben megfőzzük a tésztát és melegen tartjuk.
Pár pillanatig olívaolajban pároljuk a gombát, mielőtt bebarnulnának kivesszük, citromlével leöntjük, sóval, őrölt borssal ízesítjük.
Apróra vágjuk a snidlinget és a spenótot.
A tésztát nagy salátástálba tesszük,összekeverjük a spenóttal, zöldbabbal, a fehérbabbal és az uborkával.
Hozzáadjuk a snidlinget és kevés olívaolajat.
Óvatosan összekeverjük, a gombával és 12 spenótlevéllel díszítjük és azonnal tálaljuk.
Azt gondolhatnánk, hogy ez nem egyszerű recept, mert viszonylag hosszú. Pedig a zöldbabos metélt gombával elkészítése nem vesz igénybe még egy órát sem!