Túrós csusza

Túrós csusza | kedvenc-receptek.huTúrós csusza receptünk hagyományos módon készült, a túrós, tejfölös, szalonnás változatot közöljük. 

Túrós csusza hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 4 adagra való csuszatészta,
  • 2 dkg zsír,
  • 2 dl tejföl,
  • 25 dkg túró,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • só.

Túrós csusza elkészítése

  1. A csuszatésztát forrásban lévő enyhén sós vízbe öntjük, kifőzzük.
  2. A vízbe egy kevés olajat/zsírt teszünk, hogy a tészta később ne ragadjon össze.
  3. Amikor a forrásban lévő vízben a tészta feljön a tetejére, akkor van kész: leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  4. Közben a füstölt szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk.
  5. A szalonna kiolvadt zsírját belekeverjük a leöblített tésztába.
  6. Tálalás előtt forró sütőben felmelegítjük a tésztát, ráöntjük a túrót, szalonnával megszórjuk és meglocsoljuk tejföllel.

TIPP√: azért melegítjük külön a tésztát, hogy elkerüljük a melegített túró nyúlóssá, ragacsossá válását, ami elsősorban akkor következik be, ha tűzhelyen, serpenyőben kevergetve melegítjük fel a túróval meghintett csuszát.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − tizenkettő =

Scroll to top