Tojásos nokedli (tojásos galuska) recept

Tojásos nokedli recept: Céklasalátával kínáltuk
Céklasalátával kínáltuk – nem volt fejes salátánk…

Tojásos nokedli (tojásos galuska) akkor kerül a legtöbbször a terített asztalra, amikor tavasszal már kapható a friss fejes saláta! Az egyik legjobb, legfinomabb tésztánk a tojásos nokedli recept, ami akkor igazán finom, ha sikerül arany sárga, friss falusi tojással készíteni!


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Arról már korábban írtunk, hogyan készül a köretnek is kiváló tökéletes nokedli, lássuk főételként hogyan állja meg a helyét a tökéletes tojásos galuska! Klasszikus hétköznapi étel, de ettől még nagyon szeretjük! Az elkészítése pedig ennyire egyszerű:

Tojásos galuska recept

Hozzávalók

 • 50 dkg liszt,
 • 5 egész tojás,
 • 3 evőkanál olaj,
 • só, víz.

Tojásos nokedli (tojásos galuska) elkészítése

 1. Tojásos nokedli (tojásos galuska) - tészta recept
  Készül a klasszikus hétköznapi étel

  A liszthez hozzáadunk 2 tojást és annyi vizet, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen.

 2. Miután jól összedolgoztuk, nokedliszaggatóval szaggassuk forró, sós vízbe!
 3. Főzés közben kevergessük meg a galuskát!
 4. Amint a galuskaszemek feljöttek a víz tetejére szedjük ki, szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel!
 5. Egy serpenyőbe tegyük, amiben két-három evőkanál forró olajat hevítettünk, jól melegítsük át, majd öntsük rá a sóval elkevert három tojást.
 6. Addig melegítsük a tojásos nokedlit, amíg a tojás ízlésünk szerint meg nem keményedik rajt.
 7. Ha lehet, akkor tavaszi friss fejes salátával kínáljuk!

A legtöbb recept úgy mondja, hogy külön süssük meg a tojást, melegítsük fel a galuskát és ezután keverjük össze. Az is egy megoldás, de higgyék el, a tojás a nokedlivel összekeverve is meg fog sülni. És egészen más íze lesz, mint amikor külön készül a sült tojás.

A tojásos nokedli elkészítésével nem kellett sokat bíbelődni, ha tökéletes nokedlit sikerül szaggatni, akkor a tojással összekeverés már nem jelenthet gondot. Az ízeket pedig úgy fokozhatod, ha nem forró olajba teszed a nokedlit, hanem valami ízletesebb zsiradékba, pl.: mangalica zsírba, vagy kacsazsírba.

A recept aljára egy fontos tipp: ha ecetes salátával (a saláta leveleket ízlés szerinti mennyiségekkel összekevert cukrozott, ecetes, vizes öntettel borítjuk be)  kínálják idegen a tojásos galuskát (menzán, vendéglőben, stb.), mindig nézd át a salátalevelek rejtett zugait, mert bizony gyakran megbújik az eldugott helyeken egy-egy kisebb bogárka…

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

húsz − 12 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház