A pizza nem kimondottan magyaros étel, de egy kis erős paprikával azzá tehető ez a közkedvelt szalámis pizza recept is. A sonkás pizzánkhoz képest most másik tésztát készítünk, érdemes ezt is kipróbálni!
Szalámis pizza hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
Tészta
- 50 dkg liszt,
- 3 dkg élesztő,
- 1 kávéskanál cukor,
- 10 dkg olvasztott margarin,
- 1 tojássárgája,
- 3 dl tej,
- só.
Szalámis pizza töltelék
- 25 dkg paradicsom (konzerv is lehet),
- 25 dkg szalámi,
- 20 dkg sajt,
- 8 gerezd fokhagyma,
- fél póréhagyma,
- ízlés szerint egész erős paprika,
- őrölt bors, bazsalikom és só.
Szalámis pizza elkészítése
- A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- A sóval elkevert lisztet keverőtálba tesszük, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, az olvasztott margarint, a tojássárgáját és eldolgozzuk.
- Kb.: fél órán keresztül kelesztjük.
- Tetszőleges alakúra kinyújtjuk, beolajozott tepsire rakjuk, megszurkáljuk, majd megrakjuk a tetejét a töltelékkel.
- A töltelékhez a lehéjazott paradicsomot 2 evőkanál vízzel jól elkeverjük, sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük.
- A masszát a pizzatésztára kenjük.
- Megszórjuk őrölt bazsalikommal, megrakjuk szalámi szeletekkel, póréhagyma-karikákkal és ízlés szerint egész erős paprikával.
- A végén megszórjuk sajttal és kb.: 15 perc alatt készre sütjük.
TIPP√: Téli szalámival és paprikás szalámival egyaránt finom!