Lángos receptje

Lángos recept: Sajtos, tejfölös lángos
Sajtos, tejfölös lángos

A krumplis lángos a strandolás egyik alapvető kelléke, ám ezt a kelt tésztából készülő finomságot odahaza is könnyen elkészíthetjük. Az ízesítést mindenki maga szája íze szerint végezheti el, mi alapvetően a sós-fokhagymás és a sajtos-tejfölös variációkat részesítjük előnyben!


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Ez a lángos kelt tésztából készül, amit forró olajban sütünk ki. Nézd meg a részletes receptet, próbáld ki! Finomabb lesz, mint amit a strandon kaptál.

Krumplis lángos hozzávalók

  • 40 dkg liszt,
  • 3 dkg élesztő,
  • 2 főtt krumpli,
  • 1 evőkanál olaj,
  • cukor, só,
  • 3 dl tej,
  • olaj a sütéshez.

Lángos recept

  1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben kb.: 10 perc alatt felfuttatjuk. A hűtőből kivett tejet langyosítsuk meg!
  2. Az előzőleg átszitált lisztet keverőtálba öntjük, a közepébe mélyedést képzünk, majd hozzá öntjük a megkelt kovászt, a megfőtt és áttört krumplit, egy evőkanál olajat és a langyos, sós tejjel lágy tésztát dagasztunk.
  3. Jól felverjük, a tetejét liszttel meghintjük és letakarva egy órán át kb.: dupla méretűre kelesztjük.
  4. Amikor nagyjából kétszeresére nőtt, lapos zsemlényi darabokat tépünk belőle, amit vékonyra széthúzunk.
  5. Forró olajban kisütjük.

Ízesítsük a lángost!

Ízlések és pofonok különbözőek. A két legelterjedtebb ízesítés talán a fokhagymás és a sajtos-tejfölös. Előbbi esetén elég, ha egy gerezd fokhagymát letisztítunk, majd átdörzsöljük vele a lángos mindkét oldalát, végül megsózzuk.

Sajtos-tejfölös lángos esetén előbb vékonyan megkenjük tejföllel a lángost, majd ízlés szerint reszelt sajtot hintünk rá.

Fotó Christian Kadluba – https://www.flickr.com/photos/pokpok/30186675496, CC BY-SA 2.0

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

18 + tizenkilenc =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház