A krumplis tésztát szoktuk burgonyás kockának, gránátos kockának vagy grenadírmarsnak is nevezni. Menzák kedvelt étele, de odahaza is szívesen készítik a háziasszonyok. Ha te még nem próbáltad, akkor itt az ideje: a mi egyszerű receptünk alapján könnyedén elkészítheted a krumplis tésztát.
Gyúrhatsz hozzá házilag 30 dkg lisztből tésztát, de gyorsabb, ha készen veszed a kockatésztát. Márpedig a mai rohanó világban a gyorsaság és az egyszerűség fontos szempont!
Jöjjön a lényeg, a krumplis tészta receptje:

Hozzávalók
- 0,5 kg burgonya (krumpli),
- 3 evőkanál olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- só,
- pirospaprika,
- 1 zacskó kockatészta.
Krumplis tészta elkészítése
- Az olajon megpirítjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, meghintjük egy csapott evőkanál pirospaprikával és belevágjuk a megtisztított, hámozott, apró kockákra vágott krumplit.
- Megsózzuk, majd saját levében el kezdjük főzni.
- Ha elfőtt a leve, vízzel pótoljuk, amíg puhára nem fő a burgonya, végül zsírjára pirítjuk.
- Közben sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd a krumpli közé keverjük.
- Alaposan összedolgozzuk, hogy a burgonyaszemek összetörjenek. (Én úgy szeretem, ha maradnak benne nagyobb krumplidarabok.)
- Savanyúsággal tálaljuk.
Így készítettük a krumplis tésztát
A krumplis tésztához a tésztát készen vettük, így jelentősen meggyorsítottuk és megkönnyítettük az étel elkészítését. Kevés alapanyagból készítettünk egy finom, hétköznapra ajánlott ebédet. Jó étvágyat hozzá!
Milyen tésztából legyen a krumplis tészta?
Ahogy mondtam, a krumplis tészta elkészítéséhez úgy vásároljuk a tésztát, de milyen típusút vegyünk hozzá? A metélt, a csiga tészta, vagy a csavart tészta nem illik ehhez az ételhez, mi mindig fodros nagykocka tésztából készítjük. Így szoktuk meg a mamától és a menzán is.





