Gombás genovai makaróni

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Finom húsvéti menühöz adunk tippet, mégpedig a böjti időszakra. A genovai makaróni hús nélkül készül, gombával, sajttal, paradicsommal.

A recept szárított gombát ír, amit beáztatunk, hogy emlékeztessen friss önmagára. Természetesen friss gombát is használhatsz a genovai makaróni elkészítéséhez.

Gombás makaróni recept

Hozzávalók

  • 40 dkg makaróni,
  • 1 zacskó szárított vargányás gombakeverék,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 doboz hámozott paradicsom,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • reszelt parmezán,
  • olaj,
  • só,
  • bors.

A gombás genovai makaróni elkészítése

  1. A tésztát kifőzzük.
  2. A mártáshoz olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk az előzőleg beáztatott gombát.
  3. Pár percig pároljuk, és hozzáadjuk a felvágott petrezselymet, és a kissé összevágott paradicsomot a levével együtt.
  4. Sóval, és borssal ízesítjük.
  5. Fedő alatt összefőzzük, majd beletesszük a tejszínt.
  6. A tésztát tányérokba tesszük, majd rátesszük a mártást, reszelt parmezánnal meghintve kínáljuk.

Az olasz ételek szinte elengedhetetlen tartozéka a Párma környékéről származó parmezán sajt, erre a gombás makarónira is teszünk belőle tálaláskor.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Gombás makaróni, genovai makaróni
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Tészta receptek, Vegetáriánus receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × kettő =