Csirkés garnélás tészta receptje

A kánikulai napokon az étkezési szokásaink is megváltoznak, szervezetünk érzi és jelzi: lédús gyümölcsöket, könnyű zöldségeket kíván! A húsételek közül is inkább a könnyű nyári receptek a népszerűbbek, a nehéz zsíros ételeket célszerű ilyenkor elkerülni. A csirkés garnélás tészta nem fogja megterhelni senkinek sem a gyomrát, így jó szívvel ajánljuk a forró nyári napokra is.

Ha csak azért nem szeretné elkészíteni ezt a receptet, mert idegenkedik a garnélarák megtisztításától, akkor van egy jó hírünk: fagyasztva vagy konzervben már konyhakész,azaz megpucolt állapotban megvásárolható!

Csirkés garnélás tészta receptje

Hozzávalók

  • 1 evőkanál vaj,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 25 dkg garnélarák,
  • 25 dkg csirkemell,
  • 25 dkg zöldborsó,
  • 20 dkg gomba,
  • 5 dl fehérbor,
  • 1,5 dl tejföl,
  • 1 paradicsom,
  • 1 késhegynyi kakukkfű,
  • 70 dkg főtt tészta,
  • 10 dkg parmezán,
  • só, bors.

A könnyű nyári étel elkészítése

  1. A finomra vágott hagymát és a vékonyra szeletelt gombát a vajban és az olajban megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a garnélarákot és 2-3 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről és egy tálra kiszedjük.
  3. A visszamaradt zsiradékban kb.: 5 percig pirítjuk a csíkokra vágott csirkehúst.
  4. Hozzákeverjük a zöldborsót és további 3-4 percig pároljuk.
  5. Belekeverjük a félre tett rákokat, sóval, borssal ízesítjük, végül felöntjük a fehérborral.
  6. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, tejfölt, a meghámozott és összevagdalt paradicsomot.
  7. Addig főzzük, amíg a szósz összeáll. Ez kb.: 4-5 perc.
  8. A korábban kifőzött és tányérokra szedett tésztára öntjük, parmezánnal meghintve tálaljuk.

A tengerparti országokban régóta kedvelt csemege a garnélarák, mely nálunk sem elérhetetlen, sőt egyre népszerűbb, így bátran kísérletezhetünk ennek a finom nyári ételnek az elkészítésével. Ízletes, egészséges, fehérjedús táplálék.

Jó étvágyat kívánunk!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 2 =

Scroll to top