Csirkés garnélás tészta receptje

A kánikulai napokon az étkezési szokásaink is megváltoznak, szervezetünk érzi és jelzi: lédús gyümölcsöket, könnyű zöldségeket kíván! A húsételek közül is inkább a könnyű nyári receptek a népszerűbbek, a nehéz zsíros ételeket célszerű ilyenkor elkerülni. A csirkés garnélás tészta nem fogja megterhelni senkinek sem a gyomrát, így jó szívvel ajánljuk a forró nyári napokra is.

Ha csak azért nem szeretné elkészíteni ezt a receptet, mert idegenkedik a garnélarák megtisztításától, akkor van egy jó hírünk: fagyasztva vagy konzervben már konyhakész,azaz megpucolt állapotban megvásárolható!

Csirkés garnélás tészta receptje

Hozzávalók

  • 1 evőkanál vaj,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 25 dkg garnélarák,
  • 25 dkg csirkemell,
  • 25 dkg zöldborsó,
  • 20 dkg gomba,
  • 5 dl fehérbor,
  • 1,5 dl tejföl,
  • 1 paradicsom,
  • 1 késhegynyi kakukkfű,
  • 70 dkg főtt tészta,
  • 10 dkg parmezán,
  • só, bors.

A könnyű nyári étel elkészítése

  1. A finomra vágott hagymát és a vékonyra szeletelt gombát a vajban és az olajban megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a garnélarákot és 2-3 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről és egy tálra kiszedjük.
  3. A visszamaradt zsiradékban kb.: 5 percig pirítjuk a csíkokra vágott csirkehúst.
  4. Hozzákeverjük a zöldborsót és további 3-4 percig pároljuk.
  5. Belekeverjük a félre tett rákokat, sóval, borssal ízesítjük, végül felöntjük a fehérborral.
  6. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, tejfölt, a meghámozott és összevagdalt paradicsomot.
  7. Addig főzzük, amíg a szósz összeáll. Ez kb.: 4-5 perc.
  8. A korábban kifőzött és tányérokra szedett tésztára öntjük, parmezánnal meghintve tálaljuk.

A tengerparti országokban régóta kedvelt csemege a garnélarák, mely nálunk sem elérhetetlen, sőt egyre népszerűbb, így bátran kísérletezhetünk ennek a finom nyári ételnek az elkészítésével. Ízletes, egészséges, fehérjedús táplálék.

Jó étvágyat kívánunk!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tizenhárom − öt =