A kánikulai napokon az étkezési szokásaink is megváltoznak, szervezetünk érzi és jelzi: lédús gyümölcsöket, könnyű zöldségeket kíván! A húsételek közül is inkább a könnyű nyári receptek a népszerűbbek, a nehéz zsíros ételeket célszerű ilyenkor elkerülni. A csirkés garnélás tészta nem fogja megterhelni senkinek sem a gyomrát, így jó szívvel ajánljuk a forró nyári napokra is.
Ha csak azért nem szeretné elkészíteni ezt a receptet, mert idegenkedik a garnélarák megtisztításától, akkor van egy jó hírünk: fagyasztva vagy konzervben már konyhakész,azaz megpucolt állapotban megvásárolható!
Csirkés garnélás tészta receptje
Hozzávalók
- 1 evőkanál vaj,
- 1 evőkanál olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 25 dkg garnélarák,
- 25 dkg csirkemell,
- 25 dkg zöldborsó,
- 20 dkg gomba,
- 5 dl fehérbor,
- 1,5 dl tejföl,
- 1 paradicsom,
- 1 késhegynyi kakukkfű,
- 70 dkg főtt tészta,
- 10 dkg parmezán,
- só, bors.
A könnyű nyári étel elkészítése
- A finomra vágott hagymát és a vékonyra szeletelt gombát a vajban és az olajban megpároljuk.
- Hozzáadjuk a garnélarákot és 2-3 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről és egy tálra kiszedjük.
- A visszamaradt zsiradékban kb.: 5 percig pirítjuk a csíkokra vágott csirkehúst.
- Hozzákeverjük a zöldborsót és további 3-4 percig pároljuk.
- Belekeverjük a félre tett rákokat, sóval, borssal ízesítjük, végül felöntjük a fehérborral.
- Hozzáadjuk a kakukkfüvet, tejfölt, a meghámozott és összevagdalt paradicsomot.
- Addig főzzük, amíg a szósz összeáll. Ez kb.: 4-5 perc.
- A korábban kifőzött és tányérokra szedett tésztára öntjük, parmezánnal meghintve tálaljuk.
A tengerparti országokban régóta kedvelt csemege a garnélarák, mely nálunk sem elérhetetlen, sőt egyre népszerűbb, így bátran kísérletezhetünk ennek a finom nyári ételnek az elkészítésével. Ízletes, egészséges, fehérjedús táplálék.
Jó étvágyat kívánunk!