Dallamos nevű, laktató tészta a csirkemájas tortellini. A tésztát átlósan, háromszög formába hajtjuk, a széleit összenyomkodjuk és a két csücskét összetapasztva tésztagyűrűt formázunk.
Csirkemájas tortellini hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 40 dkg liszt,
- 3 tojás,
- 30 dkg csirkemáj,
- 5 dkg mottadella,
- 4 dkg vaj,
- 7 dkg parmezánsajt,
- 1 sárgarépa,
- 1 mogyoróhagyma,
- 1 babérlevél,
- olaj, petrezselyem, bors, só.
Csirkemájas tortellini elkészítése
- Az apróra vágott répát és hagymát 3 evőkanál olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a csirkemájat és a babérlevelet.
- Együtt lepirítjuk, majd a babérlevelet kivesszük és az egészet a mortadellával, a petrezselyemmel, 2 dkg reszelt sajttal összeturmixoljuk.
- Sóval, őrölt borssal ízesítjük.
- A lisztből, tojásokból víz és só hozzáadásával tésztát gyúrunk.
- A kinyújtott tésztából 4-szer 4-es négyzeteket vágunk, ezek közepére egy kiskanál tölteléket teszünk.
- A tésztát átlósan, háromszög formába hajtjuk, a széleit összenyomkodjuk és a két csücskét összetapasztjuk.
- Sós vízben kifőzzük, leszűrjük, olvasztott vajjal összekeverjük és megszórjuk a maradék sajttal.
- Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.