Csirkemájas tortellini

Tortellini, tortellini receptekDallamos nevű, laktató tészta a csirkemájas tortellini. A tésztát átlósan, háromszög formába hajtjuk, a széleit összenyomkodjuk és a két csücskét összetapasztva tésztagyűrűt formázunk.

Csirkemájas tortellini hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt,
  • 3 tojás,
  • 30 dkg csirkemáj,
  • 5 dkg mottadella,
  • 4 dkg vaj,
  • 7 dkg parmezánsajt,
  • 1 sárgarépa,
  • 1 mogyoróhagyma,
  • 1 babérlevél,
  • olaj, petrezselyem, bors, só.

Csirkemájas tortellini elkészítése

  1. Az apróra vágott répát és hagymát 3 evőkanál olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a csirkemájat és a babérlevelet.
  2. Együtt lepirítjuk, majd a babérlevelet kivesszük és az egészet a mortadellával, a petrezselyemmel, 2 dkg reszelt sajttal összeturmixoljuk.
  3. Sóval, őrölt borssal ízesítjük.
  4. A lisztből, tojásokból víz és só hozzáadásával tésztát gyúrunk.
  5. A kinyújtott tésztából 4-szer 4-es négyzeteket vágunk, ezek közepére egy kiskanál tölteléket teszünk.
  6. A tésztát átlósan, háromszög formába hajtjuk, a széleit összenyomkodjuk és a két csücskét összetapasztjuk.
  7. Sós vízben kifőzzük, leszűrjük, olvasztott vajjal összekeverjük és megszórjuk a maradék sajttal.
  8. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz + tíz =

Scroll to top