Zöldséges szendvics

Nyáron gyakran van úgy az ember, hogy nem kívánja a meleg ételt,mert az egész napos kánikula megviselte a szervezetét. A zöldséges szendvics ilyenkor egy olyan újdonság, ami ráadásként még jól is esik a nagy melegben. A gomba és a paradicsom adja meg az alapját az ízletes szendvicsünknek. Ha lehet hagyjuk a fehér kenyeret, a zsemlét, vagy a kiflit. Valamilyen magos kenyeret – lehetőleg teljes kiőrlésűt – ajánlunk hozzá!

Zöldséges szendvics receptje

Hozzávalók

8 szelet napraforgómagos kenyér,
8 gombafej,
4 közepes paradicsom,
2 főtt tojás,
2 mokkáskanál mustár,
4 dkg vaj,
petrezselyem,
őrölt fehérbors, só.

Zöldséges szendvics elkészítése

A gombafejeket megmossuk, felszeleteljük, majd kevés vajban megpároljuk, sóval, borssal megszórjuk, majd kihűtjük.
A vajat a mustárral összekeverjük, majd megkenjük vele a kenyereket.
A paradicsomot, és a tojásokat felkarikázzuk.
A mustáros vajjal megkent kenyérszeleteket váltakozva megrakjuk a párolt gombaszeletekkel, paradicsom, és tojásszeletekkel, majd petrezselyemmel diszítve tálaljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

18 − tizenhárom =

Scroll to top