Nem túl sok recept lelhető fel az interneten azoknak, akik teljesen mellőzik az állati eredetű termékeket az étrendjükből. A vegán gombás melegszendvicskrém nekik igazi csemege lesz: roppant finom előétel és pillanatok alatt elkészíthető!
Ezt a receptet természetesen nem csak vegánok készíthetik el. Ha hagyományos étrendet folytatsz, akkor nem kell figyelned az alapanyagokra: vegán sajt és növényi tej helyett használhatsz állati eredetű sajtot és tejet.
Váratlan vendéged jön és tudod, hogy nem eszik meg semmilyen állati eredetű terméket? Kedveskedj neki ezzel a gombás melegszendvicskrémmel! Itt van a recept képekkel és részletes leírással:
Hozzávalók
- 50 dkg gomba (lehet fagyasztott, vagy konzerv is),
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 1 teáskanál ételízesítő,
- 1 teáskanál pirospaprika,
- 1 mokkáskanál bors,
- 1 evőkanál liszt,
- olaj,
- rizstej (növényi tej),
- só.
Vegán gombás melegszendvicskrém elkészítése
- Pucold meg a vöröshagymát, vágd fel, majd növényi olajon dinszteld meg. Addig pirítsd, míg üveges nem lesz a hagyma.
- Add hozzá a megpucolt gombát, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával és ételízesítővel. Keverd össze, majd önts alá annyi vizet, hogy ellepje és dinszteld tovább.
Fűszerezd meg az ételt ízlés szerint - Az alap nagyjából 15 perc alatt kész lesz, ezalatt készítsd el a rántást egy evőkanál lisztből és a növényi olajból.
- Amikor kész a rántás, önts hozzá növényi tejet úgy, hogy a kapott massza nagyjából puding szerű sűrűségű legyen.
Önts a rántáshoz egy kis növényi tejet - A forrásban lévő gombához keverés mellett add hozzá a rántást.
Keverd össze és rottyantsd! - Egyet rottyan és kész a vegán gombás melegszendvicskrém.
Használd fel a vegán melegszendvics készítéséhez!