Töltött bundáskenyér sütőben

A töltött bundáskenyér sütőben sütve készül, azaz nem kell semmilyen zsiradék az elkészítéséhez. Pontosabban csak annyi, amivel a tűzálló tálat kikened a sütés előtt. A recept képekkel illusztrálva segít az eligazodásban. Így az elkészítése annyira egyszerű, hogy semmilyen gyakorlatot nem igényel.

Miben tér el még a hagyományos változattól ez a bundáskenyér? Sütőben, sajttal, sonkával, szalonnával készül, azaz nem csak a hagyományos, felvert tojásba mártjuk a kenyereket, hanem rétegezve rakjuk a sütőbe, mint egy rakott ételt.

Miután kész, különleges melegszendvicsként tálalhatod. Apropó melegszendvics! A gombás melegszendvics receptünket próbáltad már? (Vegánok is fogyaszthatják!)

Töltött bundáskenyér sütőben sütve

Szalonnával, sonkával, sajttal rakjuk meg a bundázott kenyeret, majd betakarjuk kenyérrel és reszelt sajttal. Kezdjük a hozzávalókkal!

Hozzávalók

  • 8 szelet toast kenyér,
  • 4 db tojás,
  • 2 evőkanál kanál tejföl,
  • 1 db közepes lilahagyma,
  • 4 szelet gépsonka (vagy valamilyen szeletelt sonka),
  • 2-3 dkg füstölt kolozsvári szalonna,
  • 20 dkg kemény sajt (finomabb, ha a kemény sajthoz füstölt sajtot is keversz),
  • Ízlés szerint só és őrölt bors.

Töltött bundáskenyér sütőben - lépésről lépésre

  1. A tojásokat kevés sóval, borssal verd fel, majd két evőkanál tejföllel keverd el simára.
  2. Vékonyan szeleteld fel a lilahagymát és a szalonnát, reszeld le a füstölt- és a kemény sajtot, a sütőt kezd el előmelegíteni 180 fokra.Lilahagyma a bundáskenyérhez
  3. Egy tűzálló tál alját vajjal vékonyan kend be. A tojásos bundában forgass meg négy szelet toast kenyeret és rakd a kivajazott tálra.Szórd meg lilahagymával az alsó réteg kenyeret
  4. A kenyerekre szórd rá az apróra szeletelt lilahagyma felét, tégy minden kenyérre egy-egy szelet sonkát, majd szórd meg a lereszelt sajt felével.Sonka, sajt a bundáskenyéren
  5. A maradék négy toast kenyeret forgasd bele a tojásos bundába úgy, hogy ne maradjon a masszából semmi.
  6. Rakd rá a tojásos kenyereket az első rétegre.
  7. Szórd rá a maradék lilahagymát, a nagyon apróra szeletelt kolozsvári szalonnát, majd takard be a maradék sajttal.A sajt alatt a vékonyra szelt szalonna és a lilahagyma
  8. Tedd be az előmelegített sütőbe és süsd addig, amíg a sajt meg nem barnul a tetején! Ez nagyjából 15 – 20 perc.

Kész a bundáskenyér sütőben sajttal, sonkával, szalonnával
Jó étvágyat kívánok!

Bundáskenyér sütőben sajttal, sonkával, szalonnával - vagy ezek nélkül?

Ahogy a többi receptem esetén, itt is arra biztatlak, hogy kísérletezz bátran! A bundáskenyér sütőben sajttal, sonkával, szalonnával az igazi, de a szalonnát akár el is hagyhatod, ha nincs otthon füstölt sajtod, akkor használd azt, ami van! Ez egy annyira egyszerű recept, hogy szinte minden variációt elbír.

A hagymát én nem hagynám ki...

Ha egy finom, gyors kaját szeretnél, szerintem próbáld ki milyen a bundáskenyér sütőben sütve!

Összefoglaló

Bundáskenyér sütőben

Töltött bundáskenyér sütőben, sajttal, sonkával, szalonnával megrakva. A részletes leírás és a fotók alapján készítsd el Te is!

Típus: Szendvics

Nemzeti konyha: Magyar

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók:

  • toast kenyér
  • tojás
  • kolozsvári szalonna
  • gépsonka
  • tejföl
  • lilahagyma
  • keménysajt

Recept útmutatások: A töltött bundáskenyér sütőben sütve készül, azaz nem kell semmilyen zsiradék az elkészítéséhez. Pontosabban csak annyi, amivel a tűzálló tálat kikened a sütés előtt.

Szerkesztő Értékelése:
4.67

Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom receptet!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tizennyolc − tizenhárom =