A töltött bundáskenyér sütőben sütve készül, azaz nem kell semmilyen zsiradék az elkészítéséhez. Pontosabban csak annyi, amivel a tűzálló tálat kikened a sütés előtt. A recept képekkel illusztrálva segít az eligazodásban. Így az elkészítése annyira egyszerű, hogy semmilyen gyakorlatot nem igényel.
Miben tér el még a hagyományos változattól ez a bundáskenyér? Sütőben, sajttal, sonkával, szalonnával készül, azaz nem csak a hagyományos, felvert tojásba mártjuk a kenyereket, hanem rétegezve rakjuk a sütőbe, mint egy rakott ételt.
Miután kész, különleges melegszendvicsként tálalhatod. Apropó melegszendvics! A gombás melegszendvics receptünket próbáltad már? (Vegánok is fogyaszthatják!)
Töltött bundáskenyér sütőben sütve
Szalonnával, sonkával, sajttal rakjuk meg a bundázott kenyeret, majd betakarjuk kenyérrel és reszelt sajttal. Kezdjük a hozzávalókkal!
Hozzávalók
- 8 szelet toast kenyér,
- 4 db tojás,
- 2 evőkanál kanál tejföl,
- 1 db közepes lilahagyma,
- 4 szelet gépsonka (vagy valamilyen szeletelt sonka),
- 2-3 dkg füstölt kolozsvári szalonna,
- 20 dkg kemény sajt (finomabb, ha a kemény sajthoz füstölt sajtot is keversz),
- Ízlés szerint só és őrölt bors.
Töltött bundáskenyér sütőben - lépésről lépésre
- A tojásokat kevés sóval, borssal verd fel, majd két evőkanál tejföllel keverd el simára.
- Vékonyan szeleteld fel a lilahagymát és a szalonnát, reszeld le a füstölt- és a kemény sajtot, a sütőt kezd el előmelegíteni 180 fokra.
- Egy tűzálló tál alját vajjal vékonyan kend be. A tojásos bundában forgass meg négy szelet toast kenyeret és rakd a kivajazott tálra.
- A kenyerekre szórd rá az apróra szeletelt lilahagyma felét, tégy minden kenyérre egy-egy szelet sonkát, majd szórd meg a lereszelt sajt felével.
- A maradék négy toast kenyeret forgasd bele a tojásos bundába úgy, hogy ne maradjon a masszából semmi.
- Rakd rá a tojásos kenyereket az első rétegre.
- Szórd rá a maradék lilahagymát, a nagyon apróra szeletelt kolozsvári szalonnát, majd takard be a maradék sajttal.
- Tedd be az előmelegített sütőbe és süsd addig, amíg a sajt meg nem barnul a tetején! Ez nagyjából 15 – 20 perc.
Jó étvágyat kívánok!
Bundáskenyér sütőben sajttal, sonkával, szalonnával - vagy ezek nélkül?
Ahogy a többi receptem esetén, itt is arra biztatlak, hogy kísérletezz bátran! A bundáskenyér sütőben sajttal, sonkával, szalonnával az igazi, de a szalonnát akár el is hagyhatod, ha nincs otthon füstölt sajtod, akkor használd azt, ami van! Ez egy annyira egyszerű recept, hogy szinte minden variációt elbír.
A hagymát én nem hagynám ki...
Ha egy finom, gyors kaját szeretnél, szerintem próbáld ki milyen a bundáskenyér sütőben sütve!
Összefoglaló
Bundáskenyér sütőben
Töltött bundáskenyér sütőben, sajttal, sonkával, szalonnával megrakva. A részletes leírás és a fotók alapján készítsd el Te is!
Típus: Szendvics
Nemzeti konyha: Magyar
Előkészítési idő: PT10M
Főzési idő: PT20M
Összes idő: PT30M
Hozzávalók:
- toast kenyér
- tojás
- kolozsvári szalonna
- gépsonka
- tejföl
- lilahagyma
- keménysajt
Recept útmutatások: A töltött bundáskenyér sütőben sütve készül, azaz nem kell semmilyen zsiradék az elkészítéséhez. Pontosabban csak annyi, amivel a tűzálló tálat kikened a sütés előtt.
4.67
Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom receptet!
Ez teszik, ezt megosztom!