Sonkás bagett

Egy nagyon kiadós szendviccsel nyitjuk a kategóriát. Az étel elkészítése során főzünk is, sütünk is, ám a végeredmény mégis csak egy szendvics.

Sonkás bagett recept

Hozzávalók

  • 2 bagett, vagy 4 nagy kifli,
  • 15 dkg brokkoli,
  • 20 dkg gépsonka,
  • 1 körte,
  • 10 dkg reszelt ementáli sajt
  • 10 dkg vaj,
  • fél csokor petrezselyem,
  • bors,
  • citromlé,
  • olaj.

Sonkás bagett elkészítése

  1. A rózsáira szedett brokkolit sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük.
  2. A sonkaszeleteket félbe vágjuk, kevés olajban mindkét oldalát megpirítjuk, lecsöpögtetjük.
  3. A körtét meghámozzuk, negyedekre vágjuk, a magházát kivájjuk, vékonyra felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk.
  4. A hosszában félbevágott bagett, vagy kifli mindkét oldalát vajjal megkenjük, majd sütőben megkent felével lefordítva megpirítjuk.
  5. A pirított oldalon elosztjuk a sonkát, a brokkolit, a körteszeleteket, megszórjuk reszelt sajttal, vágott petrezselyemmel, sóval, borssal.
  6. Előmelegített sütőben néhány percig átsütjük.
  7. Tálalás: még lehetőleg melegen kerüljön az asztalra!

Tudtad, hogy…

A körte nem színeződik el a citromlétől?
A gyümölcstől nem kell idegenkedni a sós ételben!

Recept összefoglaló
Recept:
Sonkás bagett
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

4 × négy =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close