Egy nagyon kiadós szendviccsel nyitjuk a kategóriát. Az étel elkészítése során főzünk is, sütünk is, ám a végeredmény mégis csak egy szendvics.
Sonkás bagett recept
Hozzávalók
- 2 bagett, vagy 4 nagy kifli,
- 15 dkg brokkoli,
- 20 dkg gépsonka,
- 1 körte,
- 10 dkg reszelt ementáli sajt
- 10 dkg vaj,
- fél csokor petrezselyem,
- só
- bors,
- citromlé,
- olaj.
Sonkás bagett elkészítése
- A rózsáira szedett brokkolit sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük.
- A sonkaszeleteket félbe vágjuk, kevés olajban mindkét oldalát megpirítjuk, lecsöpögtetjük.
- A körtét meghámozzuk, negyedekre vágjuk, a magházát kivájjuk, vékonyra felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk.
- A hosszában félbevágott bagett, vagy kifli mindkét oldalát vajjal megkenjük, majd sütőben megkent felével lefordítva megpirítjuk.
- A pirított oldalon elosztjuk a sonkát, a brokkolit, a körteszeleteket, megszórjuk reszelt sajttal, vágott petrezselyemmel, sóval, borssal.
- Előmelegített sütőben néhány percig átsütjük.
- Tálalás: még lehetőleg melegen kerüljön az asztalra!
Tudtad, hogy…
A körte nem színeződik el a citromlétől?
A gyümölcstől nem kell idegenkedni a sós ételben!