A hamburger a legtöbb gyorsétterem kínálatában megtalálható, sőt, általában a vezető termékük. Az igazi – eredeti – marhahúsból készül, de manapság már szinte minden elérhető húsból készítenek hamburgernek nevezett húspogácsát.
Sok fűszer és különösebb tudomány nem kell az elkészítéséhez. A szabadban, rostélyon elkészíthető étel, pontosan beleillik a tavaszi receptek közé.
Hamburger receptje
Hozzávalók
- 80 dkg marhacomb,
- 4 dl olaj,
- szódabikarbóna,
- őrölt bors, só
Elkészítése
- A zsiradéktól megtisztított sovány marhahúst apróbb darabokra vágjuk.
- Sóval, borssal fűszerezzük, meghintjük szódabikarbónával, összekeverjük, és kb. 30 percig állni hagyjuk.
- Ezt követően ledaráljuk, és 8-10 dkg-os, 1,5 cm vastagságú pogácsákat formálunk belőle.
- Olajjal megkent sütőlapon megsütjük.
- Ketchuppal, bármilyen friss salátával és karikára vágott vöröshagymával, félbevágott hamburger zsemlékbe tesszük.
Zöldségeken kívül ketchup, mustár, majonéz, torma és ezek különböző variációi is elférnek a hamburgerben. Kinek-kinek ízlése szerint.