Hamburger

hamburger receptje képpel
A hamburger a legtöbb gyorsétterem kínálatában megtalálható, sőt, általában a vezető termékük. Az igazi – eredeti – marhahúsból készül, de manapság már szinte minden elérhető húsból készítenek hamburgernek nevezett húspogácsát. Sok fűszer és különösebb tudomány nem kell az elkészítéséhez. A szabadban, rostélyon elkészíthető étel, pontosan beleillik a tavaszi receptek közé.

Hamburger receptje

Hozzávalók

  • 80 dkg marhacomb,
  • 4 dl olaj,
  • szódabikarbóna,
  • őrölt bors, só

Elkészítése

  1. A zsiradéktól megtisztított sovány marhahúst apróbb darabokra vágjuk.
  2. Sóval, borssal fűszerezzük, meghintjük szódabikarbónával, összekeverjük, és kb. 30 percig állni hagyjuk.
  3. Ezt követően ledaráljuk, és 8-10 dkg-os, 1,5 cm vastagságú pogácsákat formálunk belőle.
  4. Olajjal megkent sütőlapon megsütjük.
  5. Ketchuppal, bármilyen friss salátával és karikára vágott vöröshagymával, félbevágott hamburger zsemlékbe tesszük.

Zöldségeken kívül ketchup, mustár, majonéz, torma és ezek különböző variációi is elférnek a hamburgerben. Kinek-kinek ízlése szerint.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − hét =

Scroll to top