Hamburger

A hamburger a legtöbb gyorsétterem kínálatában megtalálható, sőt, általában a vezető termékük. Az igazi – eredeti – marhahúsból készül, de manapság már szinte minden elérhető húsból készítenek hamburgernek nevezett húspogácsát.

Sok fűszer és különösebb tudomány nem kell az elkészítéséhez. A szabadban, rostélyon elkészíthető étel, pontosan beleillik a tavaszi receptek közé.

Hamburger receptje

Hozzávalók

  • 80 dkg marhacomb,
  • 4 dl olaj,
  • szódabikarbóna,
  • őrölt bors, só

Elkészítése

  1. A zsiradéktól megtisztított sovány marhahúst apróbb darabokra vágjuk.
  2. Sóval, borssal fűszerezzük, meghintjük szódabikarbónával, összekeverjük, és kb. 30 percig állni hagyjuk.
  3. Ezt követően ledaráljuk, és 8-10 dkg-os, 1,5 cm vastagságú pogácsákat formálunk belőle.
  4. Olajjal megkent sütőlapon megsütjük.
  5. Ketchuppal, bármilyen friss salátával és karikára vágott vöröshagymával, félbevágott hamburger zsemlékbe tesszük.

Zöldségeken kívül ketchup, mustár, majonéz, torma és ezek különböző variációi is elférnek a hamburgerben. Kinek-kinek ízlése szerint.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

12 + 1 =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close