Ünnepi csokoládés rétes

Recept:

Az ünnepek fényét emeli a hagyományos ételek fogyasztása. Húsvétkor a kalács, vagy karácsonykor a bejgli kerül legtöbbször az asztalra. Azoknak akik nem így gondolják, itt az ünnepi csokoládés rétes receptje.

A tejet a cukorral, és a vaníliával felforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és ezzel is felforraljuk, majd habverővel gyorsan simára keverjük a beleszórt kakaót. A tűzről levesszük, belekeverjük a tojássárgáját, és a mazsolát, majd kihűtjük. A kiterített réteslapot olvasztott vajjal megkenjük, megszórjuk piskótamorzsával, majd egyenletesen elosztjuk rajt a kakaós tölteléket, és ráreszeljük a csokoládét. A rétest felcsavarjuk, vajazott sütőlemezre tesszük, a tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, megsütjük.

Hozzávalók

  • 2 dl tej,
  • 20 dkg cukor,
  • fél vaníliarúd,
  • 3 dl tejszín,
  • 10-10 dkg kakaó,
  • vaj,
  • piskótamorzsa,
  • 6 tojássárgája,
  • 5 dkg mazsola,
  • 2 réteslap,
  • 12 dkg csokoládé.

Tálalás

Rézsútosan felszeleteljük, és meghintjük vaníliás porcukorral.

Trükk

A tojássárgáját úgy keverjük a töltelékbe, hogy nincs a tűzön, egyébként nagy meglepetésben lehet részünk!

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

tizenegy + tizennyolc =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close