Recept:
Az ünnepek fényét emeli a hagyományos ételek fogyasztása. Húsvétkor a kalács, vagy karácsonykor a bejgli kerül legtöbbször az asztalra. Azoknak akik nem így gondolják, itt az ünnepi csokoládés rétes receptje.
A tejet a cukorral, és a vaníliával felforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és ezzel is felforraljuk, majd habverővel gyorsan simára keverjük a beleszórt kakaót. A tűzről levesszük, belekeverjük a tojássárgáját, és a mazsolát, majd kihűtjük. A kiterített réteslapot olvasztott vajjal megkenjük, megszórjuk piskótamorzsával, majd egyenletesen elosztjuk rajt a kakaós tölteléket, és ráreszeljük a csokoládét. A rétest felcsavarjuk, vajazott sütőlemezre tesszük, a tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, megsütjük.
Hozzávalók
- 2 dl tej,
- 20 dkg cukor,
- fél vaníliarúd,
- 3 dl tejszín,
- 10-10 dkg kakaó,
- vaj,
- piskótamorzsa,
- 6 tojássárgája,
- 5 dkg mazsola,
- 2 réteslap,
- 12 dkg csokoládé.
Tálalás
Rézsútosan felszeleteljük, és meghintjük vaníliás porcukorral.
Trükk
A tojássárgáját úgy keverjük a töltelékbe, hogy nincs a tűzön, egyébként nagy meglepetésben lehet részünk!