Ünnepi csokoládés rétes

Recept:

Az ünnepek fényét emeli a hagyományos ételek fogyasztása. Húsvétkor a kalács, vagy karácsonykor a bejgli kerül legtöbbször az asztalra. Azoknak akik nem így gondolják, itt az ünnepi csokoládés rétes receptje.

A tejet a cukorral, és a vaníliával felforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és ezzel is felforraljuk, majd habverővel gyorsan simára keverjük a beleszórt kakaót. A tűzről levesszük, belekeverjük a tojássárgáját, és a mazsolát, majd kihűtjük. A kiterített réteslapot olvasztott vajjal megkenjük, megszórjuk piskótamorzsával, majd egyenletesen elosztjuk rajt a kakaós tölteléket, és ráreszeljük a csokoládét. A rétest felcsavarjuk, vajazott sütőlemezre tesszük, a tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, megsütjük.

Hozzávalók

  • 2 dl tej,
  • 20 dkg cukor,
  • fél vaníliarúd,
  • 3 dl tejszín,
  • 10-10 dkg kakaó,
  • vaj,
  • piskótamorzsa,
  • 6 tojássárgája,
  • 5 dkg mazsola,
  • 2 réteslap,
  • 12 dkg csokoládé.

Tálalás

Rézsútosan felszeleteljük, és meghintjük vaníliás porcukorral.

Trükk

A tojássárgáját úgy keverjük a töltelékbe, hogy nincs a tűzön, egyébként nagy meglepetésben lehet részünk!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

húsz − hat =

Scroll to top