Ünnepi csokoládés rétes

Recept:

Az ünnepek fényét emeli a hagyományos ételek fogyasztása. Húsvétkor a kalács, vagy karácsonykor a bejgli kerül legtöbbször az asztalra. Azoknak akik nem így gondolják, itt az ünnepi csokoládés rétes receptje.

A tejet a cukorral, és a vaníliával felforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és ezzel is felforraljuk, majd habverővel gyorsan simára keverjük a beleszórt kakaót. A tűzről levesszük, belekeverjük a tojássárgáját, és a mazsolát, majd kihűtjük. A kiterített réteslapot olvasztott vajjal megkenjük, megszórjuk piskótamorzsával, majd egyenletesen elosztjuk rajt a kakaós tölteléket, és ráreszeljük a csokoládét. A rétest felcsavarjuk, vajazott sütőlemezre tesszük, a tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, megsütjük.

Hozzávalók

  • 2 dl tej,
  • 20 dkg cukor,
  • fél vaníliarúd,
  • 3 dl tejszín,
  • 10-10 dkg kakaó,
  • vaj,
  • piskótamorzsa,
  • 6 tojássárgája,
  • 5 dkg mazsola,
  • 2 réteslap,
  • 12 dkg csokoládé.

Tálalás

Rézsútosan felszeleteljük, és meghintjük vaníliás porcukorral.

Trükk

A tojássárgáját úgy keverjük a töltelékbe, hogy nincs a tűzön, egyébként nagy meglepetésben lehet részünk!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × egy =

Scroll to top