Vegán torta

Vegán torta receptA vegán torta recept két fő részből áll, egyik sem lesz nehéz: először elkészíted a tésztát, majd a pudingot. Különleges ünnepi édességet készítünk, szinte pillanatok alatt.

A torta közepébe gyümölcsöt teszünk, ízlés szerint. Lehet friss gyümölcs, kompót, vagy akár fagyasztott is. Nálunk az utóbbi volt idehaza, így az került bele a vegán tortába.

Ez a vegán édesség bármilyen alkalomra kitűnő, húsvétkor, vagy karácsonykor is megállja a helyét az ünnepi asztalon.

Vegán torta recept

A fagyasztott gyümölcsöt hagyd kiolvadni, úgy add a recepthez! Az elkészítés lépésről lépésre, fotókkal a receptben!

A tészta hozzávalók

  • 2 dl növényi tej (2-3 dl),
  • 3 evőkanál olaj,
  • 1 csapott teáskanálnyi szódabikarbóna,
  • 20 dkg liszt,
  • 3 evőkanál nyírfacukor a tésztába,
  • 10 – 15 dkg fagyasztott gyümölcs,
  • 1 mokkáskanálnyi citromhéj,
  • 10 dkg dióféle,
  • 1 evőkanál kakaó,

Hozzávalók a tetejére

  • 75 gramm vegán pudingpor,
  • 0,5 liter növényi tej,
  • 5 evőkanál nyírfacukor,
  • étcsokoládé reszelék.

Vegán torta készítése

  1. A lisztek átszitáljuk egy tálban, hozzákeverjük a szódabikarbónát, a nyírfacukrot és a kakaóport.Egy tálban keverd össze az alapanyagokat
  2. Hozzáadjuk az olajat, majd a növényi tejet és a citromhéjat, majd csomómentesre keverjük.
  3. A diót összetöröd, kisebb darabokra felaprítod és belekevered a tésztába.
  4. Sütőpapírral béleld ki a tortaforma alját és oldalát, öntsd bele a tésztát.Tedd a gyümölcsöt a tetejére
  5. A tésztát terítsd be a gyümölccsel és kb.: 20 perc alatt süsd készre.Megsült az alap a gyümölccsel
  6. Készítsd el a pudingot: dupla mennyiségű vegán pudingport használj de a növényi tej legyen szimpla. (Hogy sűrű legyen a krém, azaz fél liter növényi tejhez két zacskó puding).
  7. Öntsd a tortaformában lévő kész tésztára a pudingot, hagyd kihűlni, majd óvatosan szedd le a tortaformát a sütiről.
  8. Ha kihűlt, reszelt étcsokoládéval hintsd meg a tetejét. Amíg fel nem szeleteled, tartsd a hűtőben. De ha egyszer kiveszed onnan, már nem kell többé visszaraknod… mert elfogy!Vegán torta - szépen szeletelhető

 

Láttad a recept fotókon, hogyan fogattam oda a tortaforma széléhez a sütőpapírt? Gémkapoccsal. De megoldható akár ragasztószalaggal is, csak mielőtt a sütőbe teszed, vedd le a rögzítést. A tortaformába öntött massza már nem engedi a sütőpapírt leválni.

Ha bizonytalan vagy abban, hogy megsült-e a torta tésztája, végezzél tűpróbát!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Vegán torta recept
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 1 =

Scroll to top