Vegán mákos guba recept képekkel

Vegán mákos guba
Vegán édesség, nem csak vegánoknak! Nézd meg, hogy kell elkészíteni!

Megmutatom hogyan kell a vegán mákos guba receptet elkészíteni. Finom vaníliás öntetett is készítünk hozzá, mert anélkül fele annyit sem ér ez a finom vegán édesség.

A receptbe illesztett képek segítenek eligazodni a kezdő háziasszonyoknak is, így bárki egyszerűen csinálhat gubát. Bevallom, a kifli elkészítésével nem bajlódtam, inkább megvettem a tojás- és tejmentes (vizes) kiflit. Ha csak megszikkadt kifli van a boltban, nem baj! Ehhez a recepthez az a legjobb!

Ahogy látod vegán tortát és hagyományos desszertet is lehet készíteni úgy, hogy semmilyen állati eredetű terméket nem használunk hozzá. Jöjjön a vegán édesség receptje:

Vegán mákos guba recept

A mákos guba egy közkedvelt karácsonyi recept. Az alábbiak alapján akkor sem kell lemondani róla, ha van vegán a családban.

Hozzávalók a gubához

  • 8 db vizes kifli,
  • 25 dkg darált mák,
  • 1 liter rizstej,
  • 10 dkg kristálycukor,
  • 10 g vaníliás cukor,
  • 10 dkg porcukor,
  • 3 dkg margarin.

Vaníliás öntet (sodó) hozzávalói

  • 1/2 zacskó tejmentes vaníliás pudingpor,
  • 3 evőkanál cukor,
  • 1 vaníliás cukor,
  • 4 dl rizstej.

A vegán mákos guba elkészítése

  1. A kifliket egyenletes vastagságúra karikázd fel.Melegítsd fel a rizstejet, de felforralni nem kell. Add hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a margarint majd keverd el.

    Kifli felkarikázva
    Kifli felkarikázva a gubához
  2. A mákot alaposan keverd össze a porcukorral.

    Cukrozott mák
    Cukrozott mák
  3. Kapcsold be a sütőt 180 fokra, kezd előmelegíteni.
  4. Egy tűzálló tálat kenj ki margarinnal, az alját szórd meg egyenletesen a porcukros mákkal.

    Mákkal megszórva az edény alja. A tűzálló edény mérete: 20 × 30 CM
    Mákkal megszórva az edény alja. A tűzálló edény mérete: 20 × 30 CM
  5. Markolj bele a feldarabolt kiflibe és dobd a langyos, cukrozott rizstejbe, majd szinte azonnal vedd ki egy tésztaszűrő lapáttal. Nem kell, hogy a kiflik szétázzanak, csak vegyenek fel egy kevés nedvességet.

    CSak egy pillanatra áztasd a kiflit!
    Csak egy pillanatra áztasd a kiflit a cukros lében!
  6. Ha egy sort összehoztál a tűzálló tálban a rizstejben meghempergetett kifli szeletekből, akkor szórd meg a cukrozott mákkal.
  7. Ha azt a mennyiséget tartod, amit a hozzávalókban írtam, akkor még egy sor kifli és még egy sor mák jön a tálba és készen is vagy. Mehet az előmelegített sütőbe, ahol 180 fokon, légkeveréses állásban kezd a sütést.

    Sütésre kész a vegán mákos guba
    Sütésre kész a vegán mákos guba
  8. Amíg sül a kiflis tészta, főzd meg a pudingot vanília sodónak úgy, ahogy a pudingpor zacskóján írják, de ne azokat a mennyiségeket vedd figyelembe, ami a zacskón van. Fél zacskó pudingporhoz 4 dl rizstejet adj, így folyósabb lesz a vaníliás öntet, ami a gubához tökéletes állag.
  9. A vegán mákos guba sütési ideje: 35 perc. Kivéve, ha a kifli előbb megpirul a sütőben, akkor vedd onnan ki előbb.
  10. Vanília sodóval tálalva isteni desszert!
Kész a vegán mákos guba: vanília sodóval tálalva
Kész a vegán mákos guba: vanília sodóval tálalva

Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon. Hadd ismerjék meg a barátaid is.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Vegán mákos guba vegán vanília sodóval
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − tizenhárom =

Scroll to top