Vaníliakrémes torta

Május első vasárnapja az édesanyák – és a nagymamák – ünnepe. Ki ne akarna kedveskedni az édesanyjának egy finom süteménnyel? A vaníliakrémes torta pontosan ezt a célt szolgálja. A baj csak az, hogy anya, mama talán ezt a sütit is jobban elkészítené mint mi, de ne adjuk fel, biztosan örülnek majd neki!

Vaníliakrémes torta receptje

Hozzávalók

20 dkg liszt,
20 dkg cukor,
10 dkg vaj,
1 tojássárgája,
fél liter tej,
2 csomag vaníliás pudingpor,
1 konzerv sárgabarack,
70 dkg túró,
2,5 dl tejszín,
8 dkg sárgabaracklekvár,
só.

Vaníliakrémes torta elkészítése

A lisztet a cukor felével, a vajjal, tojássárgájával, és 3 kanál hideg vízzel, csipetnyi sóval jól összedolgozzuk, és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
Kb.: 0,5 dl tejet a cukorral és a pudingporral csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a többi (előzőleg felforralt) tejet, és még egyszer felforraljuk, majd kihűlni hagyjuk.
A sárgabarackot lecsöpögtetjük, és levét félre tesszük. 12 fél barack kivételével a többit felaprítjuk.
A túrót, a tejszínt, és 6 evőkanál sárgabaracklevet krémesre keverünk, majd lassan hozzáadjuk a pudingot, és a barackdarabokat.
A tésztát lisztezett felületen kb 30 cm-es lappá nyújtjuk, zsiradékkal kikent kapcsos tortaformába simítjuk, a szélét felmagasítjuk, és az alját villával megszurkáljuk.
Rákenjük a vaníliás krémet, ráfektetjük a barackokat, és 180 C fokos sütőben 80 percig sütjük.
A lekvárt felmelegítjük, átszűrjük, és a kihűlt tortát bekenjük vele.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + húsz =

Scroll to top