Töklepény

A sütemény receptek közé ma beillesztjük a töklepény receptjét. A zöldséges sütemények általában sósak, a töklepény azonban egy édes süteményféleség. Csak a töltelékben lesz tök, az is pépesítve, tehát nem árt ha az étel elkészítésekor kéznél van egy turmix. Ebben a tökös ételünkben sincs kapor, így talán egy kicsit izgalmasabb!

Töklepény receptje

Hozzávalók a tésztához

50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
2 dl tejföl,
só.

Hozzávalók a töltelékhez

2 kg tök,
4 dl tejföl,
3 tojás,
15 dkg porcukor,
5 dkg vaníliáscukor,
só.

Töklepény elkészítése

A meghámozott tököt kockára vágjuk, puhára főzzük, lecsöpögtetjük, és turmixgéppel pépesítjük.
A tejföllel, a tojásokkal, a cukorral, a vaníliáscukorral, és a csipetnyi sóval jól összekeverjük.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, és felével kibéleljük a tepsit, rásimítjuk a tölteléket, és a maradék tésztával beborítjuk.
Tojással megkenjük, villával megszúrkáljuk, és megsütjük.
Kockákra vágjuk, a tetejét vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

4 × négy =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close