Töklepény

A sütemény receptek közé ma beillesztjük a töklepény receptjét. A zöldséges sütemények általában sósak, a töklepény azonban egy édes süteményféleség. Csak a töltelékben lesz tök, az is pépesítve, tehát nem árt ha az étel elkészítésekor kéznél van egy turmix. Ebben a tökös ételünkben sincs kapor, így talán egy kicsit izgalmasabb!

Töklepény receptje

Hozzávalók a tésztához

50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
2 dl tejföl,
só.

Hozzávalók a töltelékhez

2 kg tök,
4 dl tejföl,
3 tojás,
15 dkg porcukor,
5 dkg vaníliáscukor,
só.

Töklepény elkészítése

A meghámozott tököt kockára vágjuk, puhára főzzük, lecsöpögtetjük, és turmixgéppel pépesítjük.
A tejföllel, a tojásokkal, a cukorral, a vaníliáscukorral, és a csipetnyi sóval jól összekeverjük.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, és felével kibéleljük a tepsit, rásimítjuk a tölteléket, és a maradék tésztával beborítjuk.
Tojással megkenjük, villával megszúrkáljuk, és megsütjük.
Kockákra vágjuk, a tetejét vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 4 =

Scroll to top