Töklepény

A sütemény receptek közé ma beillesztjük a töklepény receptjét. A zöldséges sütemények általában sósak, a töklepény azonban egy édes süteményféleség. Csak a töltelékben lesz tök, az is pépesítve, tehát nem árt ha az étel elkészítésekor kéznél van egy turmix. Ebben a tökös ételünkben sincs kapor, így talán egy kicsit izgalmasabb!

Töklepény receptje

Hozzávalók a tésztához

50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
2 dl tejföl,
só.

Hozzávalók a töltelékhez

2 kg tök,
4 dl tejföl,
3 tojás,
15 dkg porcukor,
5 dkg vaníliáscukor,
só.

Töklepény elkészítése

A meghámozott tököt kockára vágjuk, puhára főzzük, lecsöpögtetjük, és turmixgéppel pépesítjük.
A tejföllel, a tojásokkal, a cukorral, a vaníliáscukorral, és a csipetnyi sóval jól összekeverjük.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, és felével kibéleljük a tepsit, rásimítjuk a tölteléket, és a maradék tésztával beborítjuk.
Tojással megkenjük, villával megszúrkáljuk, és megsütjük.
Kockákra vágjuk, a tetejét vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

16 + 3 =

Scroll to top