Szüreti szilvás gombóc

A szüreti szilvás gombóc abban különbözik a hagyományos gombóctól, hogy ennek a közepében nincs szilva, sem szilvalekvár, utóbbit felforrósítva adjuk a kész szilvás gombóchoz. Vigyázat ez egy különleges recept! És különösen finom sütemény.

Szüreti szilvás gombóc hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 25 dkg búzadara,
  • 8 dl tej,
  • 5 dkg vaj,
  • 5 dkg cukor,
  • 3 tojás,
  • 2 zsemle,
  • 20 dkg szilvalekvár,
  • só.

Szüreti szilvás gombóc elkészítése

  1. A tejet felforraljuk, beletesszük a vajat, a cukrot, és a csipetnyi sót.
  2. Forrás közben lassan beleeresztjük a darát, és fakanállal simára keverjük.
  3. Amikor a dara megfőtt, levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  4. Végül belekeverjük a tojássárgákat, a kockára vágott zsemléket, és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. Kb. 15-20 percig pihentetjük, gombócokat formálunk, majd enyhén sós vízben kifőzzük.
  6. Felforrósított szilvalekvárral tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − három =

Scroll to top