Szőlős rétes

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A szőlős rétes receptje rendkívül gyorsan elkészíthető, talán azért is, mert a kész réteslapot használjuk fel hozzá rétestésztaként. Talán csak a kevéske dió – ami a rétes töltelékbe kell –  megdarálásával lesz munka. Receptünk a szüreti édes sütemények kategóriát gazdagítja.

Szőlős rétes hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 2 réteslap,
  • 0,5 dl olaj,
  • 10 dkg dióbél,
  • 8 dkg zsemlemorzsa,
  • 30 dkg szőlőszem,
  • 10 dkg kristálycukor,
  • őrölt fahéj.

Szőlős rétes elkészítése

  1. A kiterített dupla réteslapot megkenjük langyos olajjal, és meghintjük darált dióval összekevert zsemlemorzsával.
  2. Erre szórjuk a leszemezett, megmosott szőlőt, majd meghintjük fahéjas cukorral és diós zsemlemorzsával.
  3. Feltekerjük a rétest, a tetejét megkenjük olajjal, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

Gyorsan finomat!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + 19 =