Szőlős rétes

A szőlős rétes receptje rendkívül gyorsan elkészíthető, talán azért is, mert a kész réteslapot használjuk fel hozzá rétestésztaként. Talán csak a kevéske dió – ami a rétes töltelékbe kell –  megdarálásával lesz munka. Receptünk a szüreti édes sütemények kategóriát gazdagítja.

Szőlős rétes hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 2 réteslap,
  • 0,5 dl olaj,
  • 10 dkg dióbél,
  • 8 dkg zsemlemorzsa,
  • 30 dkg szőlőszem,
  • 10 dkg kristálycukor,
  • őrölt fahéj.

Szőlős rétes elkészítése

  1. A kiterített dupla réteslapot megkenjük langyos olajjal, és meghintjük darált dióval összekevert zsemlemorzsával.
  2. Erre szórjuk a leszemezett, megmosott szőlőt, majd meghintjük fahéjas cukorral és diós zsemlemorzsával.
  3. Feltekerjük a rétest, a tetejét megkenjük olajjal, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

Gyorsan finomat!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + húsz =

Scroll to top