Szőlős pite

Szüreti szőlős pite, finom sütemény recept a szüretelő gyerekek és édesszájúak örömére. Viszonylag hamar elkészíthető, egyszerű sütemény. A díszítéssel sem kell bíbelődni, csak rászórjuk a tésztára a szőlőszemeket.

A szőlős pite tésztájára rászórjuk a szőlőszemeket és a durvára vágott diót, majd közepes hőmérsékletű sütőben kis lángon megsütjük.

Szőlős pitehozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 20 dkg margarin,
  • 20 dkg cukor,
  • 20 dkg liszt,
  • 40 dkg szőlőszem,
  • 10 dkg dió,
  • 4 tojás,
  • só.

Szőlős pite elkészítése

  1. A margarint a cukorral habosra keverjük, beledolgozzuk a tojássárgákat, a lisztet, és a kemény habbá vert fehérjét.
  2. Kevés sóval ízesítjük, és a jól kidolgozott tésztát tepsibe öntjük.
  3. Tetejére rászórjuk a szőlőszemeket, és a durvára vágott diót.
  4. Közepes hőmérsékletű sütőben kis lángon sütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − tizenkettő =

Scroll to top