Sütőtökös puffancs

Sütőtökös puffancs receptjePontos nevén sütőtökös puffancs, de mi így szoktuk meg, egyszerűbb kimondani: tökös puffancs. Édes desszert receptje négy személyre tervezve.

A sütőtökös puffancs hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 50 dkg sütőtök (hámozva, tisztítva legyen ennyi!),
  • 7,5 dkg liszt,
  • 1 zacskó sütőpor,
  • 1 csipet só,
  • 2 db tojás,
  • olaj a sütéshez,
  • fahéjas porcukor a tetejére.
Tökös puffancs massza
Tökös puffancs massza

A sütőtökös puffancs elkészítése

  1. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk, majd aprító gépben pépessé aprítjuk.

    Sül a Tökös puffancs
    Sül a Tökös puffancs
  2. Hozzá keverjük a többi összetevőt, addig kevergetjük, míg egy homogén masszát kapunk.
  3. Felforrósítjuk az olajat és kanállal beleszaggatjuk a sütőtökös tésztát.
  4. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedve felitatjuk a felesleges olajat.
  5. Végül fahéjas cukorral megszórjuk, vagy lekvárral fogyasztjuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + 13 =

Scroll to top