Sütőtökös puffancs

Sütőtökös puffancs recept
Ha a sütőtökből nem töklámpás lesz, vagy nem sütöd meg magában a sütőben, akkor készíts belőle puffancsot!

Pontos nevén sütőtökös puffancs, de mi így szoktuk meg, egyszerűbb kimondani: tökös puffancs. Édes desszert receptje négy személyre tervezve.

Ha a sütőtök sütés helyett kipróbálnál egy izgalmas receptet:

A sütőtökös puffancs hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 50 dkg sütőtök (hámozva, tisztítva legyen ennyi!),
  • 7,5 dkg liszt,
  • 1 zacskó sütőpor,
  • 1 csipet só,
  • 2 db tojás,
  • olaj a sütéshez,
  • fahéjas porcukor a tetejére.
Tökös puffancs massza
Tökös puffancs massza

A sütőtökös puffancs elkészítése

  1. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk, majd aprító gépben pépessé aprítjuk.

    Sül a Tökös puffancs
    Sül a Tökös puffancs
  2. Hozzá keverjük a többi összetevőt, addig kevergetjük, míg egy homogén masszát kapunk.
  3. Felforrósítjuk az olajat és kanállal beleszaggatjuk a sütőtökös tésztát.
  4. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedve felitatjuk a felesleges olajat.
  5. Végül fahéjas cukorral megszórjuk, vagy lekvárral fogyasztjuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Sütőtökös puffancs
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 4 =

Scroll to top