Sárga tetejű kókuszos sütemény

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Sárga tetejű kókuszos sütemény

Lekváros, kókuszos töltelékkel, sárga cukormázzal készül.

A sárga tetejű kókuszos sütemény a tojássárgájából és a cukorból készült máztól sárgul be. Finom édesség, egy próbát megér! Hasonló süteményünk a Sárga mázas süti receptje, csak abban semmilyen tölteléket sem használtunk, mert az úgy finom.

A recept végén adunk tippeket arra, hogyan lesz még finomabb a süti. Ehhez eláruljuk mitől lesz igazán kemény a tojásfehérjéből felvert hab és mi a szép és finom sárga máz titka.

Sárga tetejű kókuszos sütemény recept

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg liszt,
  • 20 dkg margarin,
  • 2 evőkanál kakaó,
  • 25 dkg porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 kiskanál szódabikarbóna,
  • 3 tojás sárgája,
  • kevés tejföl,
  • kevés lekvár.

Töltelék

  • 5 kanál porcukor,
  • 10 dkg margarin,
  • 0,5 dl rum,
  • 20 dkg kókuszreszelék,
  • 7 tojás fehérje.

Máz

  • 4 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor.

Sárga tetejű kókuszos sütemény elkészítése

  1. A tésztát úgy készítjük, hogy a hozzávalóiból – a lekvárt kivéve – tésztát gyúrunk, majd ketté vesszük és pár percig pihentetjük a hűtőszekrényben.
  2. Az egyik felét egy liszttel megszórt deszkán tepsi méretre (a miénk 34 × 20-as tepsi volt) kinyújtjuk és vajjal kikent tepsibe tesszük.
  3. A tetejét vékonyan megkenjük lekvárral.
  4. Ezután elkészítjük a tölteléket, melyhez a tojásfehérjéből habot verünk, majd óvatosan, nehogy a hab összetörjön, belekeverjük a többi hozzávalót.
  5. A krémmel bekenjük a tepsiben lévő lekváros tésztát, majd a maradék tésztát kinyújtjuk és beborítjuk vele a kókuszos sütinket.
  6. Tűpróbáig sütjük, ami 180 C fokos sütőben kb.: 30 – 35 percet jelent, majd rákenjük – még melegen – a sárga mázt, melynek elkészítéséhez a tojássárgáját és a cukrot alaposan elkeverjük.

Így lesz a te sárga tetejű kókuszos sütid a legfinomabb:

  1. Ha a tojásfehérjébe egy csipet sót, vagy pár csepp citromot teszel, keményebb lesz a hab. Csak közvetlenül felhasználás előtt verd fel a habot, mert ha sokáig tárolod, össze fog esni és levet ereszt! Ha egy kis sárgája is belekerült, akkor azzal ne kísérletezz, nem tudsz belőle kemény habot verni.
  2. A tészta tetejére a sárga mázt akkor kend rá, amikor még meleg a süti. A cukrozott tojássárgája meg fog kötni a tetején. Ha kihűlt és attól félsz,hogy szeleteléskor összetöröd a mázat és csúnya lesz a sütid, akkor meleg vízbe mártogatott késsel szeld fel, úgy szebb szeleteket fogsz kapni.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Sárga tetejű kókuszos sütemény
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények, Receptek képekkel Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × egy =