Rózsa szelet

Diós-lekváros Rózsa szelet
Egy finom diós-lekváros süti a Rózsa szelet. Nézd meg a részletes receptet, ami alapján gyerekjáték lesz elkészíteni!

Szép sárga mázat kap a több rétegű, diós-lekváros rózsa szelet. A tészta egyféle, csak egy részt kiveszünk belőle és kakaót adunk hozzá.

A sütiben a sárgabarack lekvár és a darált dió íze lesz a mérvadó, akárcsak a zserbóban, pávaszemben vagy hasonló süteményekben.

A Rózsa szelet hamar elkészül, kb.: egy óra kell hozzá, sütéssel együtt. Az alábbiakban lépésről lépésre elmondom mit és hogyan csinálj, és akkor semmi sem ment meg egy igazán finom diós-lekváros süteménytől!

Rózsa szelet diós-lekváros töltelékkel

Egyszerűen próbálom leírni a sütemény receptjét, úgy, ahogy én is készítettem. Kezdjük a hozzávalókkal!

Hozzávalók

Tésztához

  • 45 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 tojás,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 1 citrom leve és reszelt héja,
  • 2 dkg kakaópor.

Diós-lekváros töltelékhez

  • 15 dkg baracklekvár,
  • 15 dkg darált dió,
  • cukor.

Mázhoz

  • 3 tojássárgája,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 15 dkg porcukor.

Rózsa szelet elkészítése

  1. A lisztet szitáld át egy tálba, majd keverd hozzá a sütőport, végül az összes többi tészta alapanyaggal gyúrd jól össze.
  2. Formázz három egyforma cipót a tésztából, majd egyikbe dolgozd bele a kakaóport.
  3. Nyújtsd ki mindhárom tésztát tepsi méretűre.
  4. A tepsit sütőpapírral béleld ki, majd kezd el rétegezni a Rózsa szeletet.
  5. Az alsó réteg egy világos tészta lap lesz, ezt kend be baracklekvárral.
  6. A darált diót cukrozd meg és azzal hintsd meg a lekváros tésztát a tepsiben.
  7. Következik az egyetlen kakaós lap: tedd a tepsibe, kend meg lekvárral és jöhet rá a cukrozott darált dió.
  8. Erre ismét egy világos tésztalap kerül, ezzel fedd be sütit és így süsd meg.
  9. A rózsa szelet 180 fokon, alsó-felső sütésre állított sütőben kb.: 30 perc alatt megsül. Ha kész, mehet rá a máz.
  10. Amíg a sütőben a süti, a mázhoz a tojássárgákat keverd jól el a vaníliás cukorral és a porcukorral. Amikor megsült a tészta, azon melegében a tetejére simítsd rá a sárga mázat.

Ha kihűlt, szeletelheted. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Diós-lekváros Rózsa szelet

Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Diós-lekváros Rózsa szelet
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 − kettő =

Scroll to top