Ribizlis túrókrém

Egy receptgyűjtemény életében nem nagy szám a 250. recept megjelenése – gondolhatják. Ám nekünk, akik a család hobbi oldalaként működtetjük, ez egy hatalmas szám, hiszen minden recept – csakúgy mint a weblap egyéb megoldásai – a saját kezünk munkája. A ribizlis túrókrém egy olyan különlegesség, mely megfelelő erre a számunkra különleges alkalomra.

Ribizlis túrókrém receptje

Hozzávalók

30 dkg ribizli,
25 dkg tehéntúró,
8 dkg cukor,
3 dl tejszín,
1 tasak vaníliáscukor,
fél citrom héja.

Ribizlis túrókrém elkészítése

A leszemezett ribizlit megmossuk, lecsepegtetjük.
A túrót szitán áttörjük, és keverőtálba tesszük.
Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a vaníliáscukrot.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és kétharmadát hozzákeverjük a túróhoz.
Talpas poharakat félig megtöltünk túrókrémmel, rátesszük a ribizlit, majd a túrókrém másik felét.
A maradék tejszínhabbal, és ribizlivel diszítjük.
Jól lehűtve tálaljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenöt − három =

Scroll to top