Ribizlis túrókrém

Egy receptgyűjtemény életében nem nagy szám a 250. recept megjelenése – gondolhatják. Ám nekünk, akik a család hobbi oldalaként működtetjük, ez egy hatalmas szám, hiszen minden recept – csakúgy mint a weblap egyéb megoldásai – a saját kezünk munkája. A ribizlis túrókrém egy olyan különlegesség, mely megfelelő erre a számunkra különleges alkalomra.

Ribizlis túrókrém receptje

Hozzávalók

30 dkg ribizli,
25 dkg tehéntúró,
8 dkg cukor,
3 dl tejszín,
1 tasak vaníliáscukor,
fél citrom héja.

Ribizlis túrókrém elkészítése

A leszemezett ribizlit megmossuk, lecsepegtetjük.
A túrót szitán áttörjük, és keverőtálba tesszük.
Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a vaníliáscukrot.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és kétharmadát hozzákeverjük a túróhoz.
Talpas poharakat félig megtöltünk túrókrémmel, rátesszük a ribizlit, majd a túrókrém másik felét.
A maradék tejszínhabbal, és ribizlivel diszítjük.
Jól lehűtve tálaljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 3 =

Scroll to top