Ribizlis sütemény

A ribizlis süteménynek nem találtunk fantázia nevet, nálunk mindenki csak ezen a nem túl egyedi néven ismeri. Adjunk neki nevet! A recept alatt a hozzászólásokban mindenki megszavazhatja, hogy mi legyen ennek a süteménynek az egyedi neve. Azt is le tudjuk fogadni, ha mondjuk Zsuzsi nevű olvasónk elkészíti ezt a süteményt, és így nevezi el: Ribizlis Zsuzsi szelet.

ribizlis sütemény

Ribizlis sütemény receptje

Hozzávalók

30 dkg ribizli,
14-14 dkg vaj és porcukor,
15 dkg liszt,
5 dkg mandula,
5 tojássárgája,
fél tasak sütőpor,
10 dkg kristálycukor,
5 tojásfehérje,
0,5 dl ribizliszörp

Ribizlis sütemény elkészítése

A vajat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a darált mandulát, a sütőporral elkevert lisztet, és tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, sütőlapra helyezzük, és gyenge tűznél megsütjük.
Közben a kristálycukorból 1 dl vízzel sűrű szirupot főzünk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleöntjük a forró szirupot, hűlni hagyjuk, majd ribizliszörppel összekeverjük.
A tésztát megkenjük, és rászórjuk a leszemezett ribizlit.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + négy =

Scroll to top