Ribizlis sütemény

A ribizlis süteménynek nem találtunk fantázia nevet, nálunk mindenki csak ezen a nem túl egyedi néven ismeri. Adjunk neki nevet! A recept alatt a hozzászólásokban mindenki megszavazhatja, hogy mi legyen ennek a süteménynek az egyedi neve. Azt is le tudjuk fogadni, ha mondjuk Zsuzsi nevű olvasónk elkészíti ezt a süteményt, és így nevezi el: Ribizlis Zsuzsi szelet.

ribizlis sütemény

Ribizlis sütemény receptje

Hozzávalók

30 dkg ribizli,
14-14 dkg vaj és porcukor,
15 dkg liszt,
5 dkg mandula,
5 tojássárgája,
fél tasak sütőpor,
10 dkg kristálycukor,
5 tojásfehérje,
0,5 dl ribizliszörp

Ribizlis sütemény elkészítése

A vajat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a darált mandulát, a sütőporral elkevert lisztet, és tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, sütőlapra helyezzük, és gyenge tűznél megsütjük.
Közben a kristálycukorból 1 dl vízzel sűrű szirupot főzünk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleöntjük a forró szirupot, hűlni hagyjuk, majd ribizliszörppel összekeverjük.
A tésztát megkenjük, és rászórjuk a leszemezett ribizlit.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

20 + egy =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close