Ribizli csók

A ribizli csók név alatt fut egy-két sütemény, van aki Valentin napra ajánlja, holott a ribizli időszaka nem február, hanem június és július hónapok. Ebben a süteményben megsül a ribizli, legalábbis addig sül, amíg a süteményen a tojásfehérje alapú hab meg nem szilárdul.

Ribizli csók receptje

Hozzávalók

60 dkg ribizli,
15 dkg vaj,
20 dkg liszt,
25 dkg porcukor,
fél tasak sütőpor,
2 tojássárgája,
4 tojásfehérje,
1 tasak vaníliáscukor.

Ribizli csók elkészítése

A vajat, a lisztet, a sütőport jól összedolgozzuk, majd hozzáadunk 5 dkg porcukrot, a tojássárgákat, és tésztává gyúrjuk.
Rövid ideig pihentetjük, vékonyra kinyújtjuk, és megsütjük.
A habbá vert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, majd egyenletesen a tésztára simítjuk.
Rászórjuk a megmosott, leszárított ribizliszemeket, és forró sütőben addig sütjük, míg a hab megszilárdul.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × öt =

Scroll to top