Ribizli csók

A ribizli csók név alatt fut egy-két sütemény, van aki Valentin napra ajánlja, holott a ribizli időszaka nem február, hanem június és július hónapok. Ebben a süteményben megsül a ribizli, legalábbis addig sül, amíg a süteményen a tojásfehérje alapú hab meg nem szilárdul.

Ribizli csók receptje

Hozzávalók

60 dkg ribizli,
15 dkg vaj,
20 dkg liszt,
25 dkg porcukor,
fél tasak sütőpor,
2 tojássárgája,
4 tojásfehérje,
1 tasak vaníliáscukor.

Ribizli csók elkészítése

A vajat, a lisztet, a sütőport jól összedolgozzuk, majd hozzáadunk 5 dkg porcukrot, a tojássárgákat, és tésztává gyúrjuk.
Rövid ideig pihentetjük, vékonyra kinyújtjuk, és megsütjük.
A habbá vert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, majd egyenletesen a tésztára simítjuk.
Rászórjuk a megmosott, leszárított ribizliszemeket, és forró sütőben addig sütjük, míg a hab megszilárdul.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

17 − 4 =

Scroll to top