Rákóczi túrós

Finom édes sütemény a Rákóczi túrós lepény. A tojásfehérjéből vert habot rácsszerűen a tésztára nyomjuk, a rács lyukakat baracklekvárral kitöltjük.

Rákóczi túrós receptje

Rákóczi túrós receptje

Hozzávalók a tésztához

  • 10 dkg liszt,
  • 8 dkg margarin,
  • 5 dkg porcukor,
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna,
  • 1/2 dl tejföl,
  • 1 tojás

Hozzávalók a töltelékhez

  • 50 dkg túró,
  • 1/2 citrom héja,
  • 2 tojássárga,
  • 2 tojásfehérje habbá verve,
  • 15 dkg cukor,
  • 3 evőkanál búzadara,
  • mazsola.

Hozzávalók a tetejére

  • 3 tojásfehérje,
  • 10 dkg porcukor,
  • baracklekvár ízlés szerint.

Rákóczi túrós elkészítése

  1. A tészta hozzávalóiból masszát gyúrunk, kinyújtjuk, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 15 percig elősütjük, hogy a nedves tölteléktől később ne maradjon nyers.
  2. A töltelékhez a tojássárgákat a cukorral krémesre keverjük, hozzáadjuk a túrót, a mazsolát és a citromhéjat, majd krémesre keverjük.
  3. Az elősütött tésztára elszórjuk a búzadarát, majd ráterítjük az összedolgozott túrókrémet.
  4. Kb.: 40 percig együtt sütjük a krémet és a tésztát.
  5. A tetejére időközben felverjük a tojásfehérjét a cukorral, habzsákba töltjük, majd rácsosan a sütemény tetejére nyomjuk.
  6. A lyukakba baracklekvárt rakunk, majd addig sütjük, míg a tojásfehérje teteje kicsit megbarnul.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × öt =

Scroll to top