Rákóczi túrós

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Finom édes sütemény a Rákóczi túrós lepény. A tojásfehérjéből vert habot rácsszerűen a tésztára nyomjuk, a rács lyukakat baracklekvárral kitöltjük.

Rákóczi túrós receptje

Rákóczi túrós receptje

Hozzávalók a tésztához

  • 10 dkg liszt,
  • 8 dkg margarin,
  • 5 dkg porcukor,
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna,
  • 1/2 dl tejföl,
  • 1 tojás

Hozzávalók a töltelékhez

  • 50 dkg túró,
  • 1/2 citrom héja,
  • 2 tojássárga,
  • 2 tojásfehérje habbá verve,
  • 15 dkg cukor,
  • 3 evőkanál búzadara,
  • mazsola.

Hozzávalók a tetejére

  • 3 tojásfehérje,
  • 10 dkg porcukor,
  • baracklekvár ízlés szerint.

Rákóczi túrós elkészítése

  1. A tészta hozzávalóiból masszát gyúrunk, kinyújtjuk, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 15 percig elősütjük, hogy a nedves tölteléktől később ne maradjon nyers.
  2. A töltelékhez a tojássárgákat a cukorral krémesre keverjük, hozzáadjuk a túrót, a mazsolát és a citromhéjat, majd krémesre keverjük.
  3. Az elősütött tésztára elszórjuk a búzadarát, majd ráterítjük az összedolgozott túrókrémet.
  4. Kb.: 40 percig együtt sütjük a krémet és a tésztát.
  5. A tetejére időközben felverjük a tojásfehérjét a cukorral, habzsákba töltjük, majd rácsosan a sütemény tetejére nyomjuk.
  6. A lyukakba baracklekvárt rakunk, majd addig sütjük, míg a tojásfehérje teteje kicsit megbarnul.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − hét =