A pudingos kocka receptje nagyon egyszerű, a tésztájára rátesszük a pudingot, megsütjük, majd cukros tejfölt rakunk még azon melegében a tetejére. Hogy kristály- vagy porcukrot raksz a tejfölbe, az tökmindegy. A kevert sütemény receptjében eláruljuk hogy miért, plusz elmondjuk hogyan lehet a pudingos sütit színesebbé tenni!
Olyan részletesen leírtuk hogyan készítsd el ezt az édes süteményt, hogy bátran nekiláthatsz akkor is, ha nem vagy profi a konyhában.
Lássuk először a hozzávalókat, majd az elkészítés módját:
Pudingos kocka recept
Tészta hozzávalói
- 25 dkg cukor
- 5 tojás sárgája
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 1 sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- 25 dkg liszt
- 5 tojás fehérje
Puding hozzávalói
- 2 csomag vaníliás puding
- 8 dl tej
- cukor ízlés szerint.
Cukros tejföl hozzávalói
- 4 doboz 20 %-os tejföl (800 gramm)
- 8 evőkanál porcukor.
Pudingos kocka elkészítése
- A pudingot csomómentesre kikeverjük a tejjel és a cukorral (mi 6 púpozott evőkanállal adtunk hozzá) és állandó keverés mellett megfőzzük.
- Az alapanyagokból – a tojásfehérje kivételével – a tésztát összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a nyers tésztába, ezután a kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.
- A kész pudingból kis halmocskákat rakunk a tésztára.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb: 20 perc alatt készre sütjük.
- A tejfölt a porcukorral habosra kikeverjük, majd a forró, megsült pudingos tésztára öntjük.
- A cukros tejfölt rögtön a sütőből kivétel után tesszük rá, majd hagyjuk kihűlni!
Így tehetjük színesebbé a pudingos sütinket: ha a tésztát ketté vesszük, és csak a feléhez adunk kakaót, akkor a “sima” tésztát tegyük először a tepsibe, majd a másik, kakaós tésztát utólag öntsük rá. Érdekesebb lesz a tészta színe.
A tejfölhöz lehet kristálycukrot is adni, úgyis felolvad.
Nincs otthon zsír? A tepsit bélelheted sütőpapírral is!
Ne felejtsd el a tésztához a lisztet felhasználás előtt átszitálni, majd legelőször ebbe az átszitált lisztbe keverd be a sütőport, csak azután adagold bele a többi hozzávalót!




