Palacsintapite

A palacsintapite azon túl, hogy tartalmaz tejet, lisztet és tojást, nem hasonlít semmiben a hagyományos palacsintához. Ugyan úgy sütőben készül, ahogy a rakott túrós palacsinta.

Ebben a receptben nem tekerjük, vagy hajtogatjuk a készre sütött tésztát, tölteléket sem teszünk rá, csak kompóttal, vagy lekvárral kínáljuk.

Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, akkor olvasd át a receptet és próbáld meg elkészíteni!

Palacsintapite hozzávalók

  • 5 tojás,
  • 60 dkg rétesliszt,
  • 1 l tej,
  • 1 tasak sütőpor,
  • 10 evőkanál cukor,
  • 2 tasak vaníliás cukor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • vaj.

Palacsintapite recept

  1. A tojássárgákat cukorral és a citrom héjával eldolgozzuk, majd apránként tejet és sütőporos lisztet adva hozzá csomómentesre keverjük.
  2. Beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét, nagyméretű, kivajazott sütőbe rakjuk, és közepes hőmérsékletű sütőben aranysárgára sütjük.
  3. Meleg tésztaként kompóttal vagy lekvárral tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
Recept:
Palacsintapite
Szerző:
Megjelent:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + 11 =

Scroll to top