Őszibarackos piskóta

Nem vesszük a piskóta tésztát, az őszibarackos piskóta esetén magunk készítjük. Nem lesz bonyolult, majd meglátják! A lényeg az, hogy mindent habosra kell keverni, illetve a tojásfehérjét verni.

Az őszibarackos piskótához a vajat a tojás sárgájával és porcukorral habosra keverjük, aztán hozzáadunk minden mást, tepsibe öntjük, rádobáljuk az őszibarackot és megsütjük.

Őszibarackos piskóta hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 80 dkg őszibarack,
  • 30 dkg porcukor,
  • 15 dkg vaj,
  • 3 tojás,
  • 18 dkg liszt,
  • 1 tasak sütőpor.

Őszibarackos piskóta elkészítése

  1. Kb. 20 dkg porcukrot a vajjal és a tojás sárgákkal habosra keverünk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a habbá vert fehérjét.
  2. A masszát vajazott tepsibe tesszük, és a tetejére szórjuk a félbevágott, kimagozott őszibarackot.
  3. A maradék porcukorral megszórjuk a tetejét, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
  4. Kockára vágva kínáljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 15 =

Scroll to top