Őszibarackos piskóta

Nem vesszük a piskóta tésztát, az őszibarackos piskóta esetén magunk készítjük. Nem lesz bonyolult, majd meglátják! A lényeg az, hogy mindent habosra kell keverni, illetve a tojásfehérjét verni.

Az őszibarackos piskótához a vajat a tojás sárgájával és porcukorral habosra keverjük, aztán hozzáadunk minden mást, tepsibe öntjük, rádobáljuk az őszibarackot és megsütjük.

Őszibarackos piskóta hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 80 dkg őszibarack,
  • 30 dkg porcukor,
  • 15 dkg vaj,
  • 3 tojás,
  • 18 dkg liszt,
  • 1 tasak sütőpor.

Őszibarackos piskóta elkészítése

  1. Kb. 20 dkg porcukrot a vajjal és a tojás sárgákkal habosra keverünk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a habbá vert fehérjét.
  2. A masszát vajazott tepsibe tesszük, és a tetejére szórjuk a félbevágott, kimagozott őszibarackot.
  3. A maradék porcukorral megszórjuk a tetejét, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
  4. Kockára vágva kínáljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 × 4 =

Scroll to top