Narancsos túrótorta

Ennek a tortának az alapja a piskóta. Ezt magunk is süthetjük, de ha gyorsítanánk az édesség elkészítésén, akkor vehetjük is. Karácsonyi édességnek ajánljuk.

Pillanatok alatt elkészíthető, egyszerű recept.

Narancsos túrótorta receptje

Hozzávalók

  • 1 piskótatorta,
  • 50 dkg tehéntúró,
  • 10 – 10 dkg porcukor és reszelt csokoládé,
  • 1 narancs,
  • 2 narancs leve,
  • 2 dl tejszín,
  • 3 dkg vaníliáscukor,
  • 1 dkg zselatin,
  • 0,5 dl rum

A túrótorta elkészítése

  1. A piskótatortát három egyenlő vastagságú lapra vágjuk.
  2. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a narancsok levét, a rumot, a porcukrot és a vaníliás cukrot.
  3. Jól összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínhabot, és a kevés vízben feloldott zselatint.
  4. A krémet a tortalapok közé kenjük, és kívülről is bevonjuk a tortát.
  5. A tetejére reszelt csokoládét szórunk, és narancsszeletekkel díszítjük.
Ha a piskótát készen vesszük, akkor pillanatok alatt elkészíthető.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 4 =

Scroll to top