Mustos lepény

Mustos lepényA mustos lepény tésztájába beletesszük az összes alkotórészt, először habosra verjük, majd összekeverjük – még a szőlőszemeket is beletesszük – és készre sütjük.

Mustos lepény hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt,
  • 40 dkg szőlőszem,
  • 14 dkg cukor,
  • 2 tojás,
  • 5 dkg vaj,
  • 1,5 dl must,
  • 1 tasak sütőpor,
  • fél citrom héja.

Mustos lepény elkészítése

  1. A tojásokat a porcukorral, és a vajjal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sűrű mustot, a sütőport, a citromhéjat és a lisztet. Belekeverjük a szőlőszemeket, és a tésztát tepsibe öntjük.
  3. Szép sárgára sütjük, és felszeletelve kínáljuk.

A mustos lepény kapcsán fogalmazzuk meg, hogy mi is az a must. A must a szőlő frissen kipréselt leve, a borkészítés alapanyaga. A must használata a receptekben nem túl gyakori, nem is nagyon találtam a mienkhez hasonló musttal készült sütemény receptet. Igaz, a mustos lepényben is csak 1,5 dl must van.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + egy =

Scroll to top