Mustos lepény

Mustos lepényA mustos lepény tésztájába beletesszük az összes alkotórészt, először habosra verjük, majd összekeverjük – még a szőlőszemeket is beletesszük – és készre sütjük.

Mustos lepény hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt,
  • 40 dkg szőlőszem,
  • 14 dkg cukor,
  • 2 tojás,
  • 5 dkg vaj,
  • 1,5 dl must,
  • 1 tasak sütőpor,
  • fél citrom héja.

Mustos lepény elkészítése

  1. A tojásokat a porcukorral, és a vajjal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sűrű mustot, a sütőport, a citromhéjat és a lisztet. Belekeverjük a szőlőszemeket, és a tésztát tepsibe öntjük.
  3. Szép sárgára sütjük, és felszeletelve kínáljuk.

A mustos lepény kapcsán fogalmazzuk meg, hogy mi is az a must. A must a szőlő frissen kipréselt leve, a borkészítés alapanyaga. A must használata a receptekben nem túl gyakori, nem is nagyon találtam a mienkhez hasonló musttal készült sütemény receptet. Igaz, a mustos lepényben is csak 1,5 dl must van.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + 13 =

Scroll to top