Mogyorós, meggyes felfújt

A meggyről már szóltunk több ízben is, sőt egy bővebb összefoglaló található a gyümölcsökről írt cikkben. A mogyorós, meggyes felfújt kapcsán a mogyoróról szólunk pár szót. Annyit érdemes tudni róla, hogy bőségesen található benne olaj, ám ettől nem kell megijedni, mert ez nagyrészt telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ami rendkívül egészséges. A mogyoró tehát csak azokra veszélyes, akik esetleg allergiásak rá. Mindig figyelmeztessük vendégeinket, ha mogyorót használunk az ételben!

Mogyorós, meggyes felfújt receptje

Hozzávalók
25 dkg meggy,
10 dkg kristálycukor
10 dkg mogyoró,
4 tojás,
6 dkg búzadara,
5 dkg vaj
5 dkg porcukor,
1 dl meggylikőr,
5 dkg vaníliás porcukor,
fél citrom leve és héja.

Mogyorós, meggyes felfújt elkészítése

A tojássárgákat a kristálycukorral, a citrom reszelt héjával és levével habosra keverjük.
Beleszórjuk a darált mogyorót, a búzadarát, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert fehérjét, a kimagozott meggyet.
Kivajazott, porcukrozott formába öntjük a masszát, letakarjuk, vízfürdőbe állítjuk, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
Tálra borítva a felfújtat, megszórjuk vaníliás porcukorral, és meggylikőrrel meglocsolva tálaljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × egy =

Scroll to top