Mikulástorta

MikulásA karácsony előtt a gyerekeknek a legfontosabb esemény kétség kívül a mikulás eljövetele. A karácsonyi receptek közé most beillesztünk mi is egy mikulás váró tortát. Aztán kirakjuk a csizmát az ablakba!

Diós piskóta lesz az alapja a mikulástortánknak, amit egy marcipános krémmel töltünk meg.

Mikulástorta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 6 db tojás,
  • 6 evőkanál porcukor,
  • 6 evőkanál liszt,
  • 0,5 csomag sütőpor,
  • 10 dkg dió darálva,
  • 1 darab citrom reszelt héja,
  • 20 dkg vaj,
  • 20 dkg porcukor(kémhez),
  • 15 dkg dió(krémhez darálva),
  • 15 dkg dió(krémhez durvára vágva),
  • 1 db marcipán piros rúd formában,
  • rumaroma ízlés szerint.

Mikulástorta elkészítése

  1. A diós piskóta, ami az alapja lesz a tortánknak úgy készül, hogy a tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a fahéjjal, a citromhéjjal és a dióval.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a cukros tojássárgákat óvatosan belekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a lisztet, óvatosan, de alaposan elkeverjük, tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krémhez a cukrot és a vajat jól elkeverjük, darált dióval és rumaromával ízesítjük.
  6. A kihűlt tortalapot 3 lapra vágjuk, és megtöltjük krémmel.
  7. Vékony réteggel a külsejét is megkenjük, majd hűtőbe tesszük.
  8. A marcipán masszát átgyúrjuk, 3 mm vastagra kinyújtjuk, és mikulás alakú kiszúróval kis mikulásokat készítünk belőle.
  9. Tálalás előtt a torta oldalát durvára vágott dióval beszórjuk, a tetejét piros marcipán mikulásokkal díszítjük.

Tehetünk ki a csizmánk mellé egy kicsi szeletet a tortából, hátha nagyobb ajándékot kapunk! 🙂

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + 15 =

Scroll to top