Meggyes csokitorta

A meggyes csokitorta tésztáját sütjük – nem vesszük! Nem állítjuk, hogy ez egy egyszerű recept, de eddig még mindenki azt mondta, hogy megéri a fáradtságot.

Szereted a meggyes-csoki desszertet? Tessék:
Meggyes csokitorta

Meggyes csokitorta receptje

Hozzávalók – tészta

  • 3 tojás,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 zacskó vaníliás cukor,
  • 10 dkg liszt,
  • 8 dkg étkezési keményítő,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 5 dkg reszelt étcsoki,

Hozzávalók – krém és máz

  • háromnegyed liternyi megybefőtt,
  • 10 dkg tejcsoki,
  • 10 dkg étcsoki,
  • 4 tojás sárgája,
  • 1 vaníliarúd,
  • 2,5 dl tejszín,
  • 5dkg ét- és 5 dkg fehér csoki tortabevonó.

Meggyes csokitorta elkészítése

  1. A 3 tojás fehérjéből 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kemény habot verünk, majd a sárgáját egyenként lassan hozzákeverjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a keményítő felével, majd rászitáljuk a masszánkra, végül belekeverjük a reszelt étcsokoládét.
  3. A tésztánkat tortaformába simítjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb.: 25 percig sütjük.
  4. A meggyet közben lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A maradék keményítőt 2-3 evőkanál meggylében elkeverjük, a többi meggylevet felforraljuk, végül a keményítős lével besűrítjük.
  5. A meggylevet ismét felforraljuk, hozzáadjuk a meggyet majd hűlni hagyjuk.
  6. A kihűlt tésztánkat keresztben három felé vágjuk és az alsó réteg köré visszapattintjuk a tortaformát, majd ráhalmozzuk a kihűlt meggyes masszánkat.
  7. Lefedjük a következő tészta lappal, majd fél órára a hűtőbe helyezzük.
  8. Elkészítjük a csokoládés krémet: tej- és étcsokit forró vízfürdőben felolvasztjuk, a 4 tojás sárgáját a maradék cukorral krémesre kikeverjük és belevegyítjük a kihűlt,olvasztott csokoládét.
  9. A vaníliarúdból kiszedett velőt a tejszínnel összekeverve kemény habot verünk,amit belefogatunk a csokikrémbe, majd a masszát 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
  10. Ezután a csokoládéhab felét a második tésztalapra kenjük, rátesszük az utolsó lapot is és fél órára visszatesszük a hűtőbe.
  11. A maradék, szobahőmérsékleten tartott csokihabbal fél óra elteltével bevonjuk a tortát.
  12. A fehér és az étcsoki tortabevonót külön-külön megolvasztjuk, majd hideg lapra (üveg, porcelán, stb.) simítjuk, hagyjuk megdermedni, végül forgácsokat faragunk belőle és tüskékként a torta tetejére szórjuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + egy =

Scroll to top