Mandulás perec

Ha valaki tud egyszerűbb és gyorsabb süti receptet mint a mandulás perec, akkor azt örömmel vesszük az oldalon! Ennél a vendégváró sós süteménynél annyi dolgunk lesz csak, hogy összegyúrjuk a hozzávalókat és megsütjük.

Na jó, egy órát pihentetni is kell a tésztát a végső fázis előtt…

 

Mandulás perec hozzávalók

  • 20 dkg liszt,
  • 20 dkg porcukor,
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg mandula,
  • 3 tojás,
  • fahéj

Mandulás perec recept

  1. A lisztet a porcukorral összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, a darált mandulát, 2 tojást, őrölt fahéjat, és összegyúrjuk.
  2. Letakarva 1 órát pihentetjük, majd vékony rudacskákat sodrunk, melyekből pereceket formálunk.
  3. Felvert tojással megkenjük, és forró sütőben világosra sütjük.

Tudod Hogyan mérjünk 20 dkg lisztet mérleg nélkül?

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
Recept:
Mandulás perec
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 2 =

Scroll to top