Málnás rétestorta

Weboldalunk az utóbbi pár napban sokat tett a gyümölcsök népszerűsítéséért, a málnás rétestorta is ezt a vonulatot képviseli. A gyümölcsökből nem lehet eleget enni, vitamin, ásványi anyag tartalmuk kiváló az egészségünk megőrzése szempontjából. Rost és víz tartalmuk kiválóan segíti az emésztést. Ebben a receptben pedig nyersen használjuk fel a málnaszemeket, így semmilyen hasznos anyag nem távozik időnek előtte belőle.

Málnás rétestorta receptje

Hozzávalók

2 csomag réteslap,
50 dkg málna,
2 dl olaj,
10 dkg porcukor,
3 dl tejszín.

Málnás rétestorta elkészítése

A réteslapokat kiterítjük, majd egy tortakarika segítségével kerek lapokat vágunk ki belőle.
A kerek lapokat bő forró olajban aranysárgára sütjük, majd jól lecsepegtetjük.
A lapokat rétegezzük a porcukorral felvert tejszínhabbal, és a megmosott málnaszemekkel.
A tetejét megszórjuk porcukorral.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

20 + 9 =

Scroll to top