Málnás rétestorta

Weboldalunk az utóbbi pár napban sokat tett a gyümölcsök népszerűsítéséért, a málnás rétestorta is ezt a vonulatot képviseli. A gyümölcsökből nem lehet eleget enni, vitamin, ásványi anyag tartalmuk kiváló az egészségünk megőrzése szempontjából. Rost és víz tartalmuk kiválóan segíti az emésztést. Ebben a receptben pedig nyersen használjuk fel a málnaszemeket, így semmilyen hasznos anyag nem távozik időnek előtte belőle.

Málnás rétestorta receptje

Hozzávalók

2 csomag réteslap,
50 dkg málna,
2 dl olaj,
10 dkg porcukor,
3 dl tejszín.

Málnás rétestorta elkészítése

A réteslapokat kiterítjük, majd egy tortakarika segítségével kerek lapokat vágunk ki belőle.
A kerek lapokat bő forró olajban aranysárgára sütjük, majd jól lecsepegtetjük.
A lapokat rétegezzük a porcukorral felvert tejszínhabbal, és a megmosott málnaszemekkel.
A tetejét megszórjuk porcukorral.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + 5 =

Scroll to top