Mákos guba karácsonyra

A mákos guba elterjedtebb ma már kifliből, hiszen mindenki siet és nem akar bíbelődni a tészta elkészítésével. Ám a karácsonyi mákos guba akkor az igazi, ha kalács tésztájából készítjük. Az ünnepek környékén jól használható, finom recept!

Mákos guba
Az élesztő felfuttatásának módja megtalálható a konyhatechnológia menüpont alatt!

Mákos guba karácsonyra receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt,
  • 10 dkg vaj,
  • 15 dkg cukrozott mák,
  • 4 dkg cukor,
  • 1 dl tej,
  • 2 tojás,
  • 2 dkg élesztő,

Mákos guba elkészítése

  1. A lisztből a langyos cukros tejben felfuttatott élesztővel, 5 dkg vajjal, a tojásokkal és csipetnyi sóval kalácstésztát készítünk.
  2. Langyos helyen, letakarva megkelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán nudlikat sodrunk belőle, tepsibe rakjuk, és megsütjük.
  4. Amikor a tészta kihűlt, enyhén sós vízzel leforrázzuk, szűrőbe téve jól lecsepegtetjük, olvasztott vajjal összekeverjük, és forrósítjuk.
  5. Gazdagon megszórjuk cukrozott mákkal.

Tálalás

Javasolom a vanília sodót hozzá, de önmagában is fenséges édesség!
A leforrázásra némely recept tejet, vagy cukrozott tejet javasol. Próbálja meg a sós vizet, nem fogja megbánni!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × öt =

Scroll to top