Mákos guba karácsonyra

A mákos guba elterjedtebb ma már kifliből, hiszen mindenki siet és nem akar bíbelődni a tészta elkészítésével. Ám a karácsonyi mákos guba akkor az igazi, ha kalács tésztájából készítjük. Az ünnepek környékén jól használható, finom recept!

Mákos guba
Az élesztő felfuttatásának módja megtalálható a konyhatechnológia menüpont alatt!

Mákos guba karácsonyra receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt,
  • 10 dkg vaj,
  • 15 dkg cukrozott mák,
  • 4 dkg cukor,
  • 1 dl tej,
  • 2 tojás,
  • 2 dkg élesztő,

Mákos guba elkészítése

  1. A lisztből a langyos cukros tejben felfuttatott élesztővel, 5 dkg vajjal, a tojásokkal és csipetnyi sóval kalácstésztát készítünk.
  2. Langyos helyen, letakarva megkelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán nudlikat sodrunk belőle, tepsibe rakjuk, és megsütjük.
  4. Amikor a tészta kihűlt, enyhén sós vízzel leforrázzuk, szűrőbe téve jól lecsepegtetjük, olvasztott vajjal összekeverjük, és forrósítjuk.
  5. Gazdagon megszórjuk cukrozott mákkal.

Tálalás

Javasolom a vanília sodót hozzá, de önmagában is fenséges édesség!
A leforrázásra némely recept tejet, vagy cukrozott tejet javasol. Próbálja meg a sós vizet, nem fogja megbánni!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

egy + 14 =

Scroll to top