A Kráter szelet lényege, hogy a tésztára kanállal egyenetlenül rászaggatjuk az előzőleg elkészített pudingot, majd összesütjük. A még forró süteményre ráöntjük a tejfölös mázat.
A három fő fázist, a krém, a tészta és a máz elkészítését egyaránt részletesen elmagyarázzuk, így a recept alapján könnyedén elkészítheted a finom kráter szeletet:
Kráter szelet recept
Hozzávalók
Krém
- 2 csomag vaníliás puding,
- 7-8 dl tej,
- 7 evőkanál cukor.
Tészta
- 5 tojássárgája,
- 5 tojás fehérje,
- 25 dkg cukor,
- 1 vaníliás cukor,
- 1 dl tej,
- 1 dl olaj,
- 2 evőkanál kakaó,
- 25 dkg liszt,
- fél csomag sütőpor.
Máz
- 1 nagy doboz tejföl,
- 4 evőkanál cukor,
- 1 csomag vaníliás cukor.
Kráter szelet elkészítése
Puding
- Elkészítjük a pudingot: a pudingport és a cukrot a tej felével simára keverjük.
- A maradék tejet közben forraljuk, a csomómentes pudingporos masszát lassan – forrás előtt – hozzákeverjük.
- Hagyjuk kihűlni, vagy hideg vizes tálba állítjuk, hogy hamarabb hűljön.
Tészta
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- Az 5 tojás sárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük, majd lassan hozzá adjuk az olajat majd a tejet, kakaót, lisztet, sütőport és az időközben felvert tojásfehérjét.
- Kikent tepsibe rakjuk és vizes kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot.
- Tűpróbáig sütjük.
Máz
- A nagy doboz tejfölt kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejföllel elkevert masszát a sütőből kivett, még forró tésztára öntjük, a tetejére simítjuk és hagyjuk megszilárdulni.