Kossuth kenyér

A Kossuth kenyér egy őzgerinc formában megsütött mandulás sütemény. Ha már a Kossuth kifli receptjét megmutattuk, nem maradhat ki a Kossuth kenyér sem a receptek közül.

Kossuth kenyér hozzávalók

  • 10 dkg cukor,
  • 3 tojás,
  • 2 dkg kakaó,
  • 5-5 dkg vágott mandula és mazsola,
  • 15 dkg liszt,
  • fahéj.

Kossuth kenyér recept

  1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a mandulát, a mazsolát, és a fahéjat, óvatosan belekeverjük a keményre vert fehérjét, végül a lisztet.
  2. Kivajazott, lisztezett őzgerincformában tűpróbáig sütjük.
  3. Miután kihűlt, csak akkor kezdjük szeletelni, így tálaljuk.

A tűpróba. Ha nem tudod mi az, a konyhatechnológia rovatban elolvashatod!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
Recept:
Kossuth kenyér
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − kilenc =

Scroll to top