Kókuszcsemege

A vendégváró kókuszcsemege a legtöbb karácsonyi asztalon megtalálható. Könnyű elkészíteni, sütést sem igényel és hamar megvan.

Mielőtt a receptre térnék hadd hívjam fel a figyelmedet egy másik, hasonlóan gyorsan elkészíthető és nagyon egyszerű sütire, amit szintén nem kell sütni: ez a kekszes őzgerinc receptje.

Kókuszcsemege sütés nélkül

Hozzávalók

  • 25 dkg háztartási keksz,
  • 10 dkg cukor (porcukor),
  • 1 egész tojás,
  • fél vaj,
  • 2 evőkanál kakaó,
  • kevés rum.

Hozzávalók a krémhez

  • 10 dkg cukor,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 csomag kókuszreszelék,

A kókuszcsemeg elkészítése

  1. A háztartási kekszet ledarálunk, a cukorral, tojással, diónyi vajjal, 2 evőkanál kakaóval és kevés rummal összegyúrjuk.
  2. A krémhez a cukrot, a vajat, és a kókuszt jól összekeverjük.
  3. Az összegyúrt masszát papírra helyezzük, aminek a segítségével feltekerjük a kinyújtott masszát a rákent krémmel.
  4. A tekercset kókuszreszelékbe forgatjuk.
Kókuszcsemege
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

19 − tíz =

Scroll to top