Kókuszcsemege

A vendégváró kókuszcsemege a legtöbb karácsonyi asztalon megtalálható. Könnyű elkészíteni, sütést sem igényel és hamar megvan.

Mielőtt a receptre térnék hadd hívjam fel a figyelmedet egy másik, hasonlóan gyorsan elkészíthető és nagyon egyszerű sütire, amit szintén nem kell sütni: ez a kekszes őzgerinc receptje.

Kókuszcsemege sütés nélkül

Hozzávalók

  • 25 dkg háztartási keksz,
  • 10 dkg cukor (porcukor),
  • 1 egész tojás,
  • fél vaj,
  • 2 evőkanál kakaó,
  • kevés rum.

Hozzávalók a krémhez

  • 10 dkg cukor,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 csomag kókuszreszelék,

A kókuszcsemeg elkészítése

  1. A háztartási kekszet ledarálunk, a cukorral, tojással, diónyi vajjal, 2 evőkanál kakaóval és kevés rummal összegyúrjuk.
  2. A krémhez a cukrot, a vajat, és a kókuszt jól összekeverjük.
  3. Az összegyúrt masszát papírra helyezzük, aminek a segítségével feltekerjük a kinyújtott masszát a rákent krémmel.
  4. A tekercset kókuszreszelékbe forgatjuk.
Kókuszcsemege
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 11 =

Scroll to top