Képviselőfánk recept egyszerűen

Szerintünk ez a képviselőfánk recept az, amit a legegyszerűbb elkészíteni. Elmondjuk mire kell figyelni a sütemény sütése közben és sütés után, valamint azt is el fogjuk árulni, mitől lesz a fánkok belseje szép üreges!

Így néznek ki a fánkok, miután kivettük őket a sütőből:

Képviselőfánk recept: Megsült a fánk tésztája
Megsült a fánk tésztája

Képviselőfánk recept egyszerűen

Hozzávalók a tésztához

  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl olaj
  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás

Hozzávalók a krémhez

  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 6 – 7 dl tej

A képviselőfánk elkészítése ilyen egyszerű!

  1. A vizet az olajjal lábosba öntjük és felforraljuk, beleszórjuk a lisztet és kis lángon egy percen át kevergetjük.
  2. Levesszük a tűzről, majd három perc múlva a tojásokat egyenként alaposan belekeverjük.
  3. A sütőlemezre sütőpapírt teszünk, amelyre két teáskanállal diónyi gombócokat formálunk, 200 C-ra előmelegített sütőbe tesszük.
  4. 10 – 15 perc alatt barnára sütjük, kivesszük, hagyjuk kihűlni, ketté vágjuk.(felső kép)
  5. A tojásfehérjét felverjük, a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingot kis tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet, elkeverjük.

    Képviselőfánk recept: kész a töltelék
    Kész a töltelék
  6. Megfőzzük, mielőtt levennénk a tűzről, a felvert habot belekeverjük és óvatosan átforgatjuk.
Képviselőfánk recept: Megtöltöttük a tésztát a finom vaníliás krémmel
Megtöltöttük a tésztát a finom vaníliás krémmel

Nem rontod el, ha…

A fánkok belseje szép üreges lesz, ha a tojásokat egyenként alaposan beledolgozzuk a tésztába.

Arra is figyeljünk, hogy a fánkok sütés közben megnőnek, ezért megfelelő távolságra tegyük őket egymástól a sütőlemezre.

A sütő ajtaját sütés közben ne nyitogassuk, mert összeesik a tészta!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Képviselőfánk egyszerűen
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + hét =

Scroll to top