Szerintünk ez a képviselőfánk recept az, amit a legegyszerűbb elkészíteni. Elmondjuk mire kell figyelni a sütemény sütése közben és sütés után, valamint azt is el fogjuk árulni, mitől lesz a fánkok belseje szép üreges!
Így néznek ki a fánkok, miután kivettük őket a sütőből:
Képviselőfánk recept egyszerűen
Hozzávalók a tésztához
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl olaj
- 15 dkg liszt
- 4 tojás
Hozzávalók a krémhez
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás puding
- 5 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 6 – 7 dl tej
A képviselőfánk elkészítése ilyen egyszerű!
- A vizet az olajjal lábosba öntjük és felforraljuk, beleszórjuk a lisztet és kis lángon egy percen át kevergetjük.
- Levesszük a tűzről, majd három perc múlva a tojásokat egyenként alaposan belekeverjük.
- A sütőlemezre sütőpapírt teszünk, amelyre két teáskanállal diónyi gombócokat formálunk, 200 C-ra előmelegített sütőbe tesszük.
- 10 – 15 perc alatt barnára sütjük, kivesszük, hagyjuk kihűlni, ketté vágjuk.(felső kép)
- A tojásfehérjét felverjük, a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingot kis tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet, elkeverjük.
Kész a töltelék - Megfőzzük, mielőtt levennénk a tűzről, a felvert habot belekeverjük és óvatosan átforgatjuk.
Nem rontod el, ha…
A fánkok belseje szép üreges lesz, ha a tojásokat egyenként alaposan beledolgozzuk a tésztába.
Arra is figyeljünk, hogy a fánkok sütés közben megnőnek, ezért megfelelő távolságra tegyük őket egymástól a sütőlemezre.
A sütő ajtaját sütés közben ne nyitogassuk, mert összeesik a tészta!