Isli fánk

Isli fánk

Az isli fánk az egyik legnépszerűbb desszert nálunk karácsonykor. Nem véletlenül, hiszen nagyon finom, és könnyen elkészíthető.

A süti tetejét csoki máz díszíti. Ha nem tudod, hogyan kezdj neki a csokoládé olvasztásának, akkor nézd meg ezt az írásomat: Csokoládé olvasztás.

Isli fánk recept

Mitől olyan finom az isli fánk? Nézd meg a receptet, ki fog derülni!

Hozzávalók

  • 25 dkg vaj,
  • 35 dkg liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 25 dkg porcukor,
  • 15 dkg darált dió,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 2 kanál rum,
  • lekvár a ragasztáshoz,
  • étcsoki.

Isli fánk készítése

  1. A vajat, a lisztet, a sütőport, és a porcukrot jól összedolgozzuk.
  2. Ezután hozzá gyúrjuk az isli fánk tésztájához a diót, a vaníliás cukrot, és a rumot.
  3. Vékonyra nyújtjuk, és kicsi pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt (vagy zsírozott, lisztezett) tepsiben sütjük.Kisütve
  5. Ha kihűlt összeragasztjuk sárgabarack lekvárral, majd csokimázba mártjuk.

Az isli fánk hasonló sütemény mint az isler, csak számomra finomabb, a benne lévő dió és rum hatására.

Isli fánk csokiba mártva

Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom süti receptet!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Isli fánk
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × négy =

Scroll to top