Az isli fánk az egyik legnépszerűbb desszert nálunk karácsonykor. Nem véletlenül, hiszen nagyon finom, és könnyen elkészíthető.
A süti tetejét csoki máz díszíti. Ha nem tudod, hogyan kezdj neki a csokoládé olvasztásának, akkor nézd meg ezt az írásomat: Csokoládé olvasztás.
Isli fánk recept
Mitől olyan finom az isli fánk? Nézd meg a receptet, ki fog derülni!
Hozzávalók
25 dkg vaj,
35 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
25 dkg porcukor,
15 dkg darált dió,
1 csomag vaníliás cukor,
2 kanál rum,
lekvár a ragasztáshoz,
étcsoki.
Isli fánk készítése
A vajat, a lisztet, a sütőport, és a porcukrot jól összedolgozzuk.
Ezután hozzá gyúrjuk az isli fánk tésztájához a diót, a vaníliás cukrot, és a rumot.
Vékonyra nyújtjuk, és kicsi pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt (vagy zsírozott, lisztezett) tepsiben sütjük.
Ha kihűlt összeragasztjuk sárgabarack lekvárral, majd csokimázba mártjuk.
Az isli fánk hasonló sütemény mint az isler, csak számomra finomabb, a benne lévő dió és rum hatására.
Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom süti receptet!